Està en: INICI > Notícies

Garrido aborda amb el secretari autonmic d'Habitatge la denncia als fons voltor i un conveni per a ampliar el parc pblic

Divendres, 18 de Setembre de 2020La regidora d'Habitatge i la conselleria treballen en vies de collaboraci per a adquirir habitatge a travs del tanteig i retracte

udio de Mara Jess Garrido


La regidora d'Habitatge de l'Ajuntament de Castell, Mara Jess Garrido, ha mantingut aquesta setmana una reuni amb el secretari autonmic d'Habitatge, Csar Jimnez, per a abordar l'expedient sancionador contra fons voltor, aix com la signatura de dos convenis sobre l'adhesi del Consistori a la Xarxa Xaloc dHabitatge i el decret de tanteig i retracte per a ampliar el parc pblic de lloguer social.

Garrido valora la predisposici de l'Ajuntament i la Conselleria a reforar les poltiques en matria d'habitatge i atallar els suposats abusos dels fons voltor denunciats pel Sindicat d'Inquilins de Castell i que ha documentat la Regidoria en una investigaci prpia. Durant dcades l'accs a l'habitatge es va deixar noms en mans del mercat i d'aquesta manera no s'ha garantit el dret constitucional de l'habitatge. Aix mateix, durant els governs del PP es va promoure una legislaci que va afavorir l'actuaci especulativa dels fons voltor en el lloguer, assenyala la regidora.

La regidora i el secretari autonmic han abordat la denncia contra els fons voltor del Sindicat d'Inquilins i l'informe realitzat per l'Ajuntament que assenyalen indicis de suposat assetjament immobiliari en lloguers del Raval *Universitari. Ajuntament i el Sindicat d'Inquilins han aportat a la direcci territorial de la Conselleria d'Habitatge aquesta informaci amb l'objectiu que inicie un expedient sancionador en considerar que l'actuaci de les societats d'inversi incompleix la Llei de Funci Social de l'Habitatge.

Respecte a la Xarxa Xaloc dHabitatge, tots dos han tractat les gestions realitzades en el si del Govern local per a aconseguir l'adhesi de l'Ajuntament. Es tracta d'un programa pilot de la Conselleria que integra a 12 municipis i mancomunitats per a reforar les poltiques en habitatge. Castell disposaria de quatre noves places de personal per a la posada en marxa de la Xarxa Xaloc. Garrido i Jimnez tamb han mostrat el seu inters a signar abans de final d'any un conveni sobre tanteig i retracte perqu entre les dues Administracions incorporen habitatge al parc pblic en les operacions de subasta de compravenda.Segueix-nos: