Està en: INICI > Notícies

Castell adjudicar la reforma de la Casa de la Cultura per a transformar-la en Centre d'Envelliment Actiu i Saludable

Dilluns, 21 de Setembre de 2020El projecte de rehabilitaci integral s'adjudicar per 2,76 milions ms IVA i un termini d'execuci de 18 mesos

Els fons FEDER i l'Ajuntament impulsen aquest projecte que situa a les persones majors en l'eix de les poltiques del benestar, els serveis i l'urbanisme, indica Amparo Marco


Audio de Amparo Marco


L'Ajuntament de Castell ultima l'adjudicaci de la reforma integral de l'actual Casa de la Cultura del carrer Antonio Maura per a transformar-la en un Centre d'Envelliment Actiu i Saludable referent a la provncia. L'acord d'adjudicaci ha passat hui per comissi d'estudi i ha de ser ratificat en una posterior Junta de Govern Local. Amb ell es dna impuls a una de les actuacions de major impacte social de les dotze cofinanades amb els 20,2 milions d'euros de fons municipals i europeus que sinvertiran en la capital fins a 2022.

El projecte de rehabilitaci de l'emblemtic edifici es va licitar per 3,14 milions ms IVA i, segons l'acord que ha passat aquest dilluns per comissi d'estudi i que s'elevara a la Junta de Govern Local per a la seua ratificaci, es proposa l'adjudicaci a Becsa S. A. per 2,76 milions ms IVA i un termini d'execuci de l'obra de 18 mesos. El projecte suposa una inversi global de 4.102.100 euros, doncs al pressupost d'execuci de les obres se sumen 760.000 euros per a equipament i posada en marxa dels serveis. Un muntant cofinanat pel Consistori i els Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) a travs de l'Estratgia de Desenvolupament Urb Sostenible i Integrat (EDUSI).

Castell avana a poc a poc per amb pas ferm cap a un model de ciutat inclusiu i amable, com mostren els avanos per a materialitzar el futur Centre d'Envelliment Actiu i Saludable, que situa a les persones majors en l'eix de les poltiques del benestar, els serveis i l'urbanisme, ha indicat l'alcaldessa, Amparo Marco. Ha recordat que aquesta actuaci de fort perfil social i que servir per a recuperar i posar en valor un dels edificis ms emblemtics del nostre centre histric, acostar a la ciutadania ms de 2.200 metres quadrats de serveis per a potenciar la vida comunitria i l'aprenentatge intergeneracional.

El futur centre busca optimitzar les oportunitats de salut, participaci social i seguretat de les persones majors que promou l'OMS per a garantir un envelliment actiu. Tamb millorar la seua qualitat i esperana de vida saludable i ampliar la seua xarxa de suport social.

Les noves dependncies recauen sobre els carrers Antonio Maura (on se situar l'accs principal), Enmig i Isabel Ferrer. Els seus usos, espais i serveis s'han perfilat a travs de la participaci de 71 particulars i 11 collectius ciutadans.

La planta baixa acollir un punt d'orientaci i informaci, la cafeteria, una sala d'actes per a cent persones, una sala d'exposicions i zona housing. La primera planta desplegar una rea d'activitats ldiques, una sala de lectura i una altra d'estudi i dues aules polivalents. El gimns, una sala d'activitat fsica, el servei de perruqueria, fisioterpia i podologia, al costat de tallers polivalents i una zona d'estimulaci sensorial, se situaran en la segona planta. La tercera estar reservada a despatxos, sala de reunions, l'rea de direcci i administraci i una sala d'assajos insonoritzada. Un altre dels atractius del nou centre s la recuperaci del terrat, on s'implementaran terrasses i zones de descans i un hort urb.

Des del punt de vista arquitectnic el projecte destaca per la seua complexitat, en tractar-se de quatre edificacions inicialment independents que seran integrades en un immoble nic i 100% accessible. Es preserven tamb les faanes donat el grau de protecci de l'immoble.

Com a elements singulars, el nou Centre d'Envelliment Actiu i Saludable de Castell contempla una xarxa de patis interiors per a aportar llum natural i ventilaci a totes les estades.

Tenint en compte la perspectiva de gnere i les condicions fsiques de les persones majors, s'han disposat serveis higinics generals en cada planta separats per sexes i condcies adaptades especfiques; aix com zones de circulaci horitzontal evitant recorreguts llargs i delimitant-los amb espais d'espera i una cuidada illuminaci. Prima a ms la installaci de portes automatitzades.Segueix-nos: