Està en: INICI > Notícies

Castell obri el termini per a sollicitar les ajudes al comer, l'hostaleria i l'oci nocturn

Dimecres, 23 de Setembre de 2020

Fins al 22 d'octubre es pot presentar la instància telemàtica o presencial al Palau de la Festa i les tinències Nord, Oest i Grau


Des de hui i fins al 22 d'octubre, els comerciants minoristes, autònoms, microempreses i petites empreses titulars de comerços, bars, cafeteries, restaurants i locals d'oci nocturn de Castelló poden sol·licitar la nova línia d'ajudes activada per l'Ajuntament de Castelló i dirigida a pal·liar els efectes originats pel coronavirus en aquests sectors.


Les subvencions, de fins a 1.200 euros, es finançaran amb càrrec al pressupost municipal a través d'una partida oberta l'import inicial de la qual és d'1 milió d'euros. Les sol·licituds poden presentar-se via telemàtica, a través de la Seu Electrònica (sede.castello.es); i de manera presencial, mitjançant petició de cita prèvia (citaprevia.castello.es) al Palau de la Festa i en les tinències d'alcaldia Nord, Oest i Grau. Les bases de la convocatòria es poden consultar en l'apartat d'Innovació Comercial de la web municipal (www.castello.es) i a través de l'enllaç: bit.ly/AjudesComerçiHostaleriaCS


Van destinades a titulars de negocis i empreses de comerç, restauració i oci nocturn que van tancar durant el període d'estat d'alarma o amb un descens en la facturació d'almenys entre un 50% i un 75%; i d'un 25% a un 49,9% respecte a la facturació dels sis mesos anteriors a la declaració de l'estat d'alarma per la covid-19. En cas de disminució de la facturació superior al 75% tindran la mateixa consideració que els tancats.


La quantia de les ajudes és de 1.200 euros en cas de tancament total de l'activitat i quan les pèrdues han sigut superiors al 75%; de 600 euros per a l'obertura amb pèrdues entre el 50% i el 75%; i de 300 euros quan les pèrdues se situen entre el 25% i el 49,9%. La concessió s'efectuarà en règim de concurrència competitiva, establint-se com a criteri de valoració la data i hora d'entrada que figuren registrades en la sol·licitud, reunint la totalitat de requisits i documentació requerida en la convocatòria, prioritzant les que siguen per tancament total de l'activitat.


Aquestes ajudes hauran de respondre a pal·liar les despeses d'on s'exerceix l'activitat en el terme municipal de Castelló, i sempre que conste en la sol·licitud la declaració responsable del sol·licitant que mantindrà l'activitat oberta al públic almenys fins al dia 31 de desembre de 2021. 

Segueix-nos: