Està en: INICI > Notícies

Castell se suma al Dia Mundial del Turisme amb activitats a l'ermita de Sant Jaume de Fadrell

Dissabte, 26 de Setembre de 2020

Escuder destaca la posada en valor del parc agrari i el patrimoni de la ciutat en una jornada dedicada al desenvolupament rural

Castelló se suma demà, 27 de setembre, a la celebració del Dia Mundial del Turisme, per a sensibilitzar sobre la pràctica d'un turisme sostenible, i especialment enguany al turisme i el desenvolupament rural. Dins d'aquesta iniciativa, s'ha organitzat una jornada amb activitats a l'aire lliure per l'entorn de l'ermita de Sant Jaume de Fadrell, durant la qual "tenim com a objectiu posar en valor el parc agrari de la ciutat i el patrimoni artístic, rural i natural", segons ha explicat la regidora de Turisme i Ermites, Pilar Escuder.

Pintura, poesia, contacontes, música, ball, tradicions i història es fusionaran així per a oferir al públic múltiples opcions amb la naturalesa i el turisme rural com a fil conductor. Les activitats es desenvoluparan des de les 11.00 fins a les 13.00 hores, complint amb les mesures sanitàries i de protecció de la salut enfront de la covid-19.

L'acte l'obrirà la ballarina castellonenca Lola Ramos amb una peça creada expressament per a aquesta efemèride. En arts plàstiques, noms propis com Mari Carmen López Olivares i Pere Ribera realitzaran anotacions al natural de l'ermita i el seu entorn. Se sumarà a ells la pintora Tica Godoy, autora del motiu central de l'estendard de l'ermita. A més, l'artista plàstica i formadora en art i benestar Mayesa Mira convidarà als assistents a desenvolupar jocs creatius a l'entorn de turisme rural a partir de microtallers.

La poesia i la narrativa estarà a càrrec d'autors com Rosa María Vilarroig, Soledad Benages Amorós, Manolo Benages Amorós, Julio Alcalá, José María Canós i Elena Torrejoncillo. I per als més xicotets, Claudine Bernardes oferirà un contacontes amb un grup d'ametlers com a protagonistes d'una història molt singular. Tampoc faltarà la música i les tradicions amb els membres de la Colla de Dolçainers Castalia i la Colla Xaloc, al costat de la veu de Víctor Vázquez. La història i el patrimoni seran a càrrec de dos especialistes en les matèries, Javier Mas i Patricia Mir, respectivament.

 Segueix-nos: