Està en: INICI > Notícies

Castell duplica l'abast de l'ecoparc mbil amb un nou punt net multifunci

Dissabte, 26 de Setembre de 2020

Garcia presenta en la Marjaleria el servei, que compta amb dipsits per a recollir oli, bateries de vehicle i tubs de ne

udio d'Ignasi Garcia


El regidor de Reciclatge i Gesti de Residus de Castell, Ignasi Garcia, ha presentat el nou servei d'ecoparc mbil acompanyat pel regidor de Transici Ecolgica, Fernando Navarro, i de part de l'equip d'educaci ambiental que ha explicat al venat de la Marjaleria els materials que es poden dipositar en aquest punt net. Amb ms de 74 metres cbics de capacitat per a la recollida de residus, el nou espai refora l'abast del servei d'ecoparc mbil a la ciutat, amb l'objectiu de facilitar l'accs a les persones usuries i millorar la gesti d'aquells materials o objectes que no s'han de llanar als contenidors urbans.

Aix ho ha assegurat Garcia, qui tamb ha recordat que l's d'aquests serveis millora considerablement la correcta eliminaci dels residus per tamb evita l'aband en la via pblica i els problemes derivats d'aquestes prctica. L'edil ha confirmat que el nou ecoparc passar per la Marjaleria els dissabtes alterns i ha recordat que la collaboraci ciutadana s fonamental per a l'efectivitat d'aquest i de qualsevol servei que tinga a veure amb leliminaci dels residus domstics.

El regidor de Transici Ecolgica, Fernando Navarro, ha destacat que "una de les prioritats de l'Acord de Fadrell passa per portar a Castell a un model sostenible reduint la generaci de residus i deixalles i apostant per la reutilitzaci i el reciclatge". "Des de l'Administraci Local hem d'afavorir mesures que ajuden els vens a reduir els seus residus i l'inauguraci d'un nou ecoparc mbil en la Marjaleria va en la lnia d'acostar-nos a un s sostenible dels residus, evitant adems el possible aband en la via pblica i reduint l'impacte al territori", ha afirmat.

El nou ecoparc mbil t capacitat per a recollir fins a 180 litres d'oli vegetal (de cuina) i mineral (de motor). Disposa tamb de dipsits independents per a tubs de ne i bateries d'autombil. Aix mateix, poden dipositar-se bombetes, piles, pintures i dissolvents, cartutxos i tners d'impressora, xicotets dispositius electrnics (com a ordinadors porttils o telfons), cintes de vdeo, DVD, termmetres, taps, cpsules de caf, medicaments o radiografies.

El consistori ha definit una ruta amb deu ubicacions inicials per a aquest servei, en les quals operar un dia a la setmana (de dilluns a dissabte) de 7.30 a 13.00 hores. Aquests punts sn Sebastin Elcano, Harley Davidson, Pintor CaBO, Germans Vilafaa, Cerdn de Tallada, Rafalafena, Prez Dolz, avinguda Casalduch, mEstro Arrieta i la prpia seu de les associacions venals de la Marjaleria.

Cal destacar que el punt net mbil compta amb plaques solars fotovoltaiques per a l'alimentaci elctrica autnoma i amb illuminaci LED, a ms d'amb un sistema de rentada de mans i d'ulls per a garantir la seguretat del personal. A l'interior, un sistema informatitzat registra els lliuraments, la qual cosa permetr crear una base de dades en l'estaci installada en el propi espai. D'aquesta manera, el consistori podr avaluar l'efectivitat del servei i reforar-lo si fora necessari en alguns punts.

Segueix-nos: