Està en: INICI > Notícies

Transici Ecolgica ultima el disseny de l'estratgia del Parc Agrari desprs de consultar a productors, comeros i consumidors

Dilluns, 28 de Setembre de 2020La Regidoria treballa en l'elaboraci d'una nova ordenana de cessi de terres i d'una plataforma de comer de proximitat

udio de Fernando Navarro


La Regidoria de Transici Ecolgica de l'Ajuntament de Castell ultima el disseny de l'estratgia de reactivacion agraria encaminada cap el projecte del Parc Agrari desprs de consultar a productors, comeros i consumidors. El departament de Fernando Navarro treballa en una nova ordenana de cessi de terres que permeta reactivar horts abandonats al costat d'una plataforma de canals curts de comercialitzaci.

Amb l'objectiu de reactivar el sector agrari i recuperar el cintur verd periurb de la ciutat, la reactivaci de l'agricultura es presenta ara com una alternativa econmica davant la cridi daltres sectors per la Covid-19 i, s a ms, un dels eixos de finanament que ha establert la Uni Europea en el seu pla de reconstrucci, afirma Fernando Navarro.

Navarro explica que han escoltat en els ltims mesos mitjanant qestionaris l'opini de productors, comeros i consumidors per a conixer les seues necessitats i les iniciatives que s'han de portar a terme per a transformar la cadena agroalimentria, millorar la rendibilitat del sector i avanara cap a la sobirania alimentria. Ressalta que anteriorment ja es va promoure un primer diagnstic del sector i un estudi del parcellari rstic de la ciutat i que en aquesta segona fase s'ha ampliat el procs participatiu a la ciutadania.

Durant estos mesos de crisi sanitria, la Regidoria preveu posar en marxa mecanismes dins de les necessitats del municipis, per millorar carncies dels xicotets agricultors locals i poder solventar problemtiques daccesos a la terres, viabilitat econmica de la producci y acompanyament integral al productor durant todo el procs, des de la producci fins la comercialitzaci.

Aquestos obstacles es plantegen solventar amb una nueva ordenana de cessi de tierras, que aporte un suport jurdic als propietaris y los productors, aportant la seguretat necessria per a la cessi ds o larrendament de terres.Segueix-nos: