Està en: INICI > Notícies

Castell inclour un ndex de preus de terres per dinamitzar la reactivaci agrria

Dissabte, 3 de Octubre de 2020Transici Ecolgica aplicar el canon darrendaments rstics per evitar especulaci i generar seguretat entre arrendadors i arrendataris

udio de Fernando Navarro


La nova ordenana de banc de terres que prepara la Regidoria de Transici Ecolgica de l'Ajuntament de Castell per impulsar el Parc Agrari municipal i tractar de lluitar contra labandonament de parceles inclour un ndex de preus per a reforar la seguretat en les operacions de cessions de parcelles i ajudar a dinamitzar l'activitat agrria. Aquesta mesura es basar en l'enquesta de cnons d'arrendament rstic del Ministeri d'Agricultura i Alimentaci.

El regidor de Transici Ecolgica, Fernando Navarro, destaca que l'Ajuntament treballa en una estratgia de reactivaci agrria i posada en marxa del Parc Agrari mitjanant la recuperaci de camps abandonats amb la cessi de terres i en la creaci de noves formes de comer de proximitat. Ja treballen en un esborrany dordenana de banc de terres per regular les condicions dels arrendaments entre propietaris i nous productors i que, com a novetat, incorporar una referncia de preus per a donar ms seguretat i evitar, aix mateix, possibles processos especulatius amb la terra.

L'ndex se servir de les dades dels cnons d'arrendament rstic del Ministeri d'Agricultura i Alimentaci que es fonamenta en la metodologia que ha establit l'Oficina de la Uni Europea (Eurostat) per a tots els pasos membres, fixant-se 2016 com a any de referncia. L'ordenana del banc de terres ser el prxim pas que dur a terme la Regidoria de Transici Ecolgica amb la idea d'impulsar el Parc Agrari. La intenci de lAjuntament de Castell s traslladar lesborrany dordenana al Consell Agrari i de Sostenibilitat en unes setmanes per rebre les allegacions del sector i aprovar-la al Ple abans que acabe lany.

Els estudis previs realitzats fins al moment indiquen que el 40% de les parcelles rstiques de la ciutat estan abandonades mentre que el sector admet la necessitat de promoure nous canals de comercialitzaci de proximitat i de producci per a millorar la rendibilitat de l'agricultura. L'ordenana vol ser una eina que propicie una dinamitzaci en els processos de cessi de terres i ajude a reactivar horts i recuperar territori degradat.Segueix-nos: