Està en: INICI > Notícies

Castell ja recupera 4,6 tones diries de restes orgniques

Diumenge, 4 de Octubre de 2020Es compleix un mes de la implantaci del servei, el qual ha convertit la ciutat en una de les pioneres de l'Estat pel que fa a recollida selectiva

udio d'Ignasi Garcia


Desprs de complir-se el primer mes de funcionament del sistema de recollida de residus orgnics a Castell, el balan s molt positiu, com ha indicat el regidor de Reciclatge i Gesti de Residus, Ignasi Garcia. I s que la xarxa urbana de contenidors acumula 4,6 tones diries d'aquestes restes, que sn transformades en derivats com a compost i abonaments per a l'agricultura.

La ciutadania ha respost amb collaboraci a aquesta millora i, encara que encara queda molta pedagogia per fer, podem celebrar que estem fent un correcte s dels contenidors marrons, ha assegurat l'edil desprs de visitar un dels punts informatius, on dues educadores ambientals expliquen com utilitzar aquests dipsits a la ciutadania. Prenem nota de tots els suggeriments per a optimitzar ms encara el servei i les rutes de recollida ja hem fet xicotets ajustos, com la reubicaci d'alguns contenidors, ha confirmat Garcia.

Castell s'ha convertit en una de les ciutats pioneres en l'Estat en la implantaci d'aquest sistema de recollida selectiva. Per a la implantaci, ha programat ms de 150 accions informatives que es desenvoluparan tant a peu de carrer, com en visites a entitats venals i altres associacions i a grans productors (com a hostaleria i comer d'alimentaci).

Els 1.098 nous contenidors installats en Castell compten amb un sistema d'obertura que es pot activar amb el peu o amb la m, de manera que poden ser utilitzats per persones amb limitacions de mobilitat. Tenen tamb smbols en relleu per a persones amb dificultats de visi i icones explicatives sobre els restos que poden dipositar-shi. Els materials orgnics shan de llanar en una bossa, b compostable o b tradicional, sempre ben tancada per a evitar vessaments.

L'activaci d'aquest servei ha estat possible grcies a l'ampliaci del pressupost de recollida de residus urbans, que tamb ha perms la creaci de 15 llocs de treball i l'adquisici de vuit nous vehicles per a reforar les xarxes. Aix ha suposat una ampliaci de les rutes del 40%, per al que es destinen 21 equips de retirada de residus. A ms, el 50% d'aquesta nova flota de vehicles est impulsada per gas natural comprimit, un sistema que redueix les emissions de dixid i els sorolls.Segueix-nos: