Està en: INICI > Notícies

Cultura refora el pla de xoc amb 100.000 euros per a la compra d'art per al seu fons artstic

Dilluns, 5 de Octubre de 2020Publiquen les bases de la iniciativa, a la qual es poden presentar propostes fins al 13 doctubre

La regidoria de Cultura ha fet una crida pblica a artistes locals i de la provincia y galeries dart per tal que presenten propostes per a lampliaci del fons artstic contemporani de la ciutat. Amb aquesta iniciativa, el consistori busca donar suport a un altre dels sectors culturals que ha patit i pateix plenament les conseqncies de la crisi sanitria, el sector de les arts plstiques, com ha explicat ledil de Cultura, Vernica Ruiz.

La iniciativa est dotada amb 100.000 euros i suposa un acci ms del nostre pla de xoc cultural per tal de donar suport als diferents professionals daquests sectors, que tants llocs de treball i tant dinamisme econmic i social aporten a la nostra ciutat i a les nostres comarques, en paraules de Ruiz.

Daquesta manera, tal com recullen les bases publicades al Butllet Oficial de la Provncia (BOP), les propostes es poden presentar fins el 13 doctubre. Cada artista pot presentar un mxim de 3 obres i cada galeria un mxim de 10 ofertes dadquisici.

La selecci de les obres la realitzar una comissi especialitzada en ladquisici dobra contempornia i el preu de cada pea no podr superar els 11.000 euros. Les obres adquirides seran lliurades al consistori per part dels contractistes i ladministraci pblica haur de fer pblic el llistat dobres incorporades a la collecci. Per a optar a aquest pla, les persones o empreses candidates han destar donades dalta a lIAE en aquesta activitat i al corrent de les obligacions fiscals.

La informaci relativa a aquestes bases, es trovar a la Seu Electrnica de lAjuntament de Castell de la Plana, i en el Museu de la Ciutat de Castell (Mucc), situat a la plaa de l'Hort dels Corders.

Cal recordar que la regidoria de Cultura ja ha fet pbliques unes altres bases per tal de donar suport a les sales de concerts amb una lnia de subvencions dotada amb 60.000 euros per tal de programar espectacles musicals. Aquesta iniciativa es presenta com un recurs per ajudar els locals que han vist reduda la seua activitat per la crisi sanitria i que ara han de mantenir aforaments limitats. A ms, el comproms del departament encapalat per Ruiz s reprogramar la major part de les activitats que van haver de ser cancellades desprs de la publicaci del decret destat dalarma.Segueix-nos: