Està en: INICI > Notícies

Castell collabora amb Ecoembes per a sumar 150 nous contenidors i incrementar el reciclatge

Dilluns, 5 de Octubre de 2020La installaci dels depsits permetr duplicar la capacitat de separaci prevista per a enguany

udio d'Ignasi Garcia


L'ampliaci dels serveis de recollida selectiva a Castell s'ha complementat amb la installaci de 150 nous contenidors grocs cedits per Ecoembes, a travs del conveni signat juntament amb la Generalitat Valenciana. Grcies a la nova dotaci, la ciutat disposar de prop de 700 contenidors perqu la ciutadania deposite envasos de plstic, llandes i brics.

Aix ho han confirmat el regidor de Reciclatge i Gesti de Residus, Ignasi Garcia, i el portaveu d'Ecoembes, Jos Mara Monge, durant la visita que han realitzat a aquest mat a les installacions en qu es condicionen els contenidors per a la seua distribuci en els sis districtes de la ciutat. La fracci d'envasos ha sigut la que major taxa d'increment ha registrat quant a la separaci urbana i el refor de la xarxa de contenidors t com a objectiu consolidar aquesta tendncia a l'ala.

Tenim un repte: canviar com quasi 100.000 persones separen els residus cada dia a la seua casa, ha assegurat el regidor Garcia, per la qual cosa la installaci d'aquests contenidors grocs suposar facilitar ms aquesta separaci. La separaci d'envasos va crixer un 25% durant el primer semestre de l'any, una dada que ens mostra que la ciutadania est compromesa amb el reciclatge i disposada a collaborar per a tindre una ciutat ms neta, ha manifestat Garcia.

Ens esforcem per acostar el reciclatge al dia a dia del ciutad perqu continue sent l'hbit mediambiental ms ests entre els espanyols. Grcies a aquesta labor conjunta amb l'Ajuntament de Castell, facilitem que els envasos de plstic, llandes i brics tinguen una nova vida, reforant el nostre comproms per continuar avanant cap a un model d'economia circular ms sostenible per a tots, ha afirmat el portaveu d'Ecoembes, Jos Mara Monge.

Cal recordar que aquesta acci forma part del pla integral per a impulsar el reciclatge i la recuperaci dels residus urbans a la ciutat. El sistema de recollida de residus orgnics a Castell va comenar a funcionar el passat 1 de setembre amb l'obertura dels 1.098 nous contenidors marrons installats en tota la ciutat. La posada en marxa d'aquest projecte posa de manifest l'aposta del govern per l'economia verda i per una recuperaci basada en la sostenibilitat, com va explicar Garcia en aqueix moment. A ms, l'activaci de la recollida de restes orgniques suposar la creaci d'una quinzena de llocs de treball i l'adquisici de nous vehicles per a ampliar el servei, reforat amb un increment de la inversi municipal de 1,6 milions d'euros anuals.

Dades de reciclatge a la Comunitat Valenciana

Durant el 2019, a la Comunitat Valenciana s'han reciclat 178.208 tones d'envasos de plstic, llandes, brics, i de paper i cart, contribuint de manera significativa a les 1.505.661 tones reciclades a nivell nacional. Aix va ser grcies a que cada valenci va depositar en el contenidor groc 12,3kg d'envasos de plstic, metllics i brics (15,8% ms que l'any anterior). En el cas del contenidor blau, i amb una mitjana de 14,7 kg d'envasos de paper i cart per ciutad (10,9% ms que en 2018).Segueix-nos: