Està en: INICI > Notícies

La Comissi per a l'Impuls de Castell aborda les mesures per a la reactivaci social i econmica

Dimarts, 6 de Octubre de 2020Els grups de treball es reuneixen per a consensuar accions i adaptar l'acord autonmic Alcem-nos al context local

La Comissi per a l'Impuls de Castell, constituda en el si del Consell Social de la Ciutat, ha abordat aquesta vesprada l'acord Alcem-nos per a la recuperaci de la Comunitat Valenciana, amb l'objectiu d'adaptar-lo al context local i que servisca de base per a elaborar un document que definisca el full de ruta per a la reactivaci social i econmica de Castell. Un informe que recollir tamb les mesures ja activades per part dels diferents negociats municipals arran de la crisi sanitria de la covid-19 i les propostes dels membres d'aquesta comissi, aix com les d'altres consellers i conselleres com a representants empresarials, sindicals, venals i de l'mbit universitari, entre altres.

Avancem de la m del Consell Social de la Ciutat i de la Comissi per a l'Impuls de Castell en la definici de les claus de la recuperaci, de la generaci de confiana i certitud, amb l'establiment de mesures socials i econmiques que ens permeten rellanar Castell, ha explicat l'alcaldessa, Amparo Marco. Des de l'Ajuntament hem estat treballant des del minut zero assumint la nostra responsabilitat i en coordinaci amb les autoritats sanitries per a palliar els efectes de la crisi de la covid-19 i ara continuem traant el cam de la recuperaci, ha matisat Marco. Els grups de treball estudien ara amb deteniment l'acord autonmic Alcem-nos, per a adaptar-lo a la nostra ciutat i que ens servisca per a acabar de definir la nostra estratgia de futur, ha detallat.

Hui s'ha reunit el grup de treball de la Comissi per a l'Impuls de Castell creat per a abordar aspectes de poltiques socials, cures, sanitat i salut pblica; i dem es reunir l'altre grup de treball, sobre reactivaci econmica, innovaci i recuperaci de l'ocupaci. En tots dos frums, el president d'aquesta comissi, el regidor Jos Luis Lpez, posar sobre la taula el gruix de les mesures de l'acord autonmic Alcem-nos, signat aquest estiu per l'alcaldessa, Amparo Marco, i presentat aquest dilluns a Castell pel president de la Generalitat, Ximo Puig. Es tracta de mesures en matria de serveis socials, salut pblica, promoci econmica i indstria, territori i mobilitat, agricultura i medi ambient, habitatge, seguretat i emergncies, educaci i cultura, finanament i fons europeus, innovaci i digitalitzaci, participaci i cooperaci, despoblaci i turisme.

L'objectiu s treballar sobre aquest document d'mbit autonmic per a adaptar-lo a la nostra realitat i, sumant la resta de mesures que ja estan en marxa i les propostes que hem recollit, poder elaborar un informe per al projecte de recuperaci de Castell dels efectes socials i econmics derivats de la crisi sanitria de la covid-19, ha apuntat Lpez.Segueix-nos: