Està en: INICI > Notícies

Castell impulsa noves mesures per a posar en valor la reserva dunar del Serradal i implicar la ciutadania en la seua conservaci

Dimecres, 7 de Octubre de 2020La Regidoria de Transici Ecolgica installa nova senyaltica divulgativa sobre la biodiversitat de l'ecosistema

udio de Fernando Navarro


La Regidoria de Transici Ecolgica de l'Ajuntament de Castell ha installat nova senyaltica divulgativa en la reserva dunar de la platja del Serradal per a posar en valor la seua biodiversitat i reforar la seua conservaci.

A l'agost de 2019 es va declarar la reserva de flora de la platja del Serradal i un dels compromisos de la Regidoria al costat de la Generalitat era el d'ajudar la ciutadania a interpretar la riquesa natural de l'ecosistema i implicar-la en la seua conservaci. Aquesta nova senyaltica s una eina i un primer pas per a projectar la biodiversitat del lloc, una de les ms importants de la ciutat, ha explicat el regidor de Transici Ecolgica, Fernando Navarro, durant una visita a l'espai.

El regidor ha subratllat que el Serradal s una primera parada de les Rutes de l'Aigua, projecte de regeneraci ambiental que unira el litoral i la Marjaleria, i ha recordat que les actuacions de biodiversitat seran un dels eixos del fons de reconstrucci de la Uni Europea. Ha ressaltat que des de lAjuntament substituiran les espcies extiques de la reserva per autctones, que canviaran la gesti fora de la zona perimetral de la reserva conservant la posidnia en la riba fora de la temporada turstica a l'sser un element regenerador de l'ecosistema, i que es desplaaran les dutxes de la zona protegida al passeig martim.

La declaraci de la reserva de flora en 2019 contempla un pla de gesti que inclou la prohibici de l's de maquinria per a la neteja a la platja, delimitaci de l'rea de regeneraci dunar, eliminaci progressiva d'espcies allctones i introducci d'espcies prpies.

El nou panell inclou una mplia explicaci de la fauna i flora del Serradal aix com les condicions de la microrreserva. Disposa d'un codi QR perqu els visitants puguen accedir a la informaci de la web municipal.Segueix-nos: