Està en: INICI > Notícies

Castell autoritza la celebraci dels Mercats del Grau i del Dilluns en els festius del 9 i 12 d'octubre

Dijous, 8 de Octubre de 2020Donate es reuneix amb representants dels venedors per a traslladar l'esborrany de l'ordenança del Mercat del Dilluns i recollir propostes

udio de David Donate


L'Ajuntament de Castelló ha autoritzat la celebració del Mercat del Grau aquest divendres 9 d'octubre i del Mercat del Dilluns el pròxim 12 d'octubre. El regidor d'Innovació Comercial, David Donate, ha explicat que el consistori habitarà en aquests dies festius tot el dispositiu necessari perquè es puga muntar amb normalitat en aquests dos dies i garantir les mesures de seguretat davant la covid-19. L'autorització per a aquestes obertures ha sigut aprovada aquest dijous en Junta de Govern Local.

"Volem donar facilitats als venedors d'aquests dos mercats tradicionals de Castelló i el Grau que es van veure obligats al tancament durant setmanes a causa de la pandèmia", ha indicat Donate. El regidor ha destacat que, des de l'Ajuntament s'impulsa així l'organització dels dos mercats en els dos dies festius per a ajudar els venedors i venedores a muntar els seus llocs i poder compensar els dies de tancament de tots dos espais dedicats a la venda de productes de proximitat.

El regidor d'Innovació Comercial, David Donate, ha mantingut aquesta setmana una nova trobada amb representants de tots dos mercats no sedentaris amb l'objectiu d'avaluar les mesures posades en marxa per a assegurar la reobertura d'aquests espais de manera segura i recollir les propostes del col·lectiu. Entre altres coses, es va garantir l'obertura en aquests dos dies festius.

En concret, el Mercat del Grau obrirà en la seua ubicació habitual i incorporarà la meitat dels llocs de tèxtil. Cal recordar que el Mercat del Grau va introduir els llocs de tèxtil la setmana passada de manera que cada divendres muntarà alternant els llocs pareixes i imparells per a complir amb les distàncies de seguretat. El Mercat del Dilluns obrirà així mateix el festiu dia 12 amb tots els llocs i amb el dispositiu de seguretat per a vetlar pel compliment de l'aforament i altres mesures per a evitar la propagació de la covid-19.

En aquesta trobada, des d'Innovació Comercial es va facilitar als representants dels venedors i venedores l'esborrany de la futura ordenança del Mercat del Dilluns i se'ls va convidar a formar part en la taula de treball per a abordar i recollir aportacions el text. L'esborrany ha sigut traslladat també en l'última reunió del Consell Sectorial de Comerç.
Segueix-nos: