Està en: INICI > Notícies

La Plaa del llibre portar ms de 1.500 ttols a Castell

Dimarts, 13 de Octubre de 2020Un mplia proposta dactivitats vinculades a la literatura en valenci conviur amb els espectacles de la Mostra dArts Escniques

udio de Vernica Ruiz


Per segon any consecutiu, la Plaa del llibre torna a Castell disposada a convertir la plaa Santa Clara en un gran aparador per a ms de 1.500 publicacions en valenci. En aquesta edici, que tindr lloc del 15 al 18 doctubre, els professionals de la paraula seran els grans protagonistes, amb vora 60 autors i autores convidats i ms de 30 activitats programades.

Aquest esdeveniment, un dels principals de la literatura escrita en valenci, ha presentat la segona edici aquest dimarts al Menador de Castell i ha comptat amb la presncia del conseller de Cultura, Vicent Marz; Jess Figuerola, president de la Fundaci FULL, i Vernica Ruiz, regidora de Cultura de lAjuntament de Castell.

Aix com ha explicat el conseller de Cultura, la celebraci daquesta trobada per als amants de la lectura demostra la capacitat organitzativa de les entitats culturals de crear esdeveniments segurs adaptats a situaci de la Covid. Marz ha recordat que sense la cultura, sense els libres, no hagurem pogut resistir durant el confinament tal com hem fet. Per aix, s tan important que tornem al carrer i apostem per la cultura en viu i per promocionar els ttols en la nostra llengua.

Per a la regidora de Cultura, Vernica Ruiz, s fonamental donar suport al sector editorial com a eina per a la vertebraci del territori i com a sector dinamitzador de leconomia. De fet, ledil ha convidat la ciutadania a participar en aquesta Plaa del llibre i a donar suport als autors i autores que treballen en la nostra llengua, un lnia que est contemplada en el nostra pla de xoc cultural amb una partida especfica per a l'adquisici de fons bibliogrfic a les llibreries de la ciutat. Ruiz tamb ha destacat que aquesta Plaa del llibre sha fet coincidir amb la Mostra dArts Escniques per tal daprofitar lafluncia de pblic als espectacles per a estimular les vendes.

Per la seua banda, Jess Figuerola ha explicat que la Plaa constitueix un projecte compartit amb la voluntat de fer visible la producci editorial en la nostra llengua, que s molt rica, de vertebrar el territori. Per aix, durant els ltims anys, les Places han anant creixent pel pas. A ms, el president de FULL ha recordat que ens trobem en un any complicat, per era important que els llibres ocuparen els carrers i demostrar que la cultura s segura. Sense la tenacitat de totes les entitats implicades en aquesta iniciativa haguera sigut impossible fer-ho.

La Plaa del llibre tamb es fa virtual

Aquest gran aparador literari incorpora una plataforma virtual per a adaptar-se als possibles escenaris sociosanitaris derivats de la Covid-19. s per aix que hi haur un portal 2.0 amb una llibreria en lnia vinculada a la Plaa del llibre que no se tancar desprs, que continuar oberta i disposar duns 14.000 ttols a la venda que podran ser adquirits de manera gil i rpida.

Activitats vinculades

Durant les quatre jornades de la Plaa, els visitants podran descobrir nous ttols per a les seues biblioteques personals, per tamb podran gaudir de presentacions, taules redones, presentacions de noves publicacions, trobades amb autors, contacontes i altres actes protagonitzats per la paraula. En aquest sentit, cal recordar que la Plaa del llibre de Castell inclou dins del programa la celebraci dun festival literari que comptar amb la participaci dautors valencians, catalans i balears. Aix participaran daquest gran encontre literari i urb de la tardor, creadors com Joan Navarro, Laia Asso, Salvador Jfer, Nria Cadenes, Joan Benesiu, Eva Baltasar i Manel Baixauli.

La Plaa del llibre de Castell est organitzada per la Fundaci FULL, lAssociaci dEditors del Pas Valenci, el Gremi de Llibreters de Castell i Comarques, lAssociaci dEscriptors en Llengua Catalana i Acci Cultural del Pas Valenci i compta amb el suport de la Generalitat Valenciana, Escola Valenciana, El Pont Cooperativa de Lletres, la Universitat Jaume I i lAjuntament de Castell.

Segueix-nos: