Està en: INICI > Notícies

Esports es reuneix amb els clubs de futbol per a abordar l'inici de les lligues de la FFCV

Dissabte, 17 de Octubre de 2020El Patronat recorda a les entitats que han d'elaborar un protocol ‘anticovid’ per a contemplar l'accés de públic als partits

El Patronat Municipal d'Esports ha mantingut una nova trobada amb els clubs de futbol de la ciutat amb motiu de l'inici de les competicions federatives aquest cap de setmana per a abordar diferents qüestions quant a l'ús de les instal·lacions municipals i els protocols de mesures de seguretat. La trobada, mantingut en la vesprada del dijous, és un més dels que es realitzen des de mitjan maig amb tots els clubs i entitats usuàries de les instal·lacions esportives amb l'objectiu d'establir protocols d'ús segur dels camps i pavellons i garantir i compaginar el retorn a l'activitat esportiva amb les necessàries mesures per a evitar la propagació de la covid-19.

El regidor d'Esports, Omar Braina, ha explicat que des del Patronat Municipal d'Esports s'ha prevalgut en tot moment "poder assegurar el retorn a la pràctica esportiva amb el menor risc possible per a esportistes i personal de les instal·lacions". "Ens fixem com a prioritat que es poguera tornar a entrenar i fer esport al més prompte possible, per al que, des del Patronat, s'ha fet un treball constant i intens per a reobrir les instal·lacions i establir protocols segurs", ha indicat.

Braina ha destacat que tant Patronat com els clubs "han anat de la mà" per a consensuar el protocol que va permetre l'inici dels entrenaments i partits amistosos. "Ara ens hem tornat a reunir de nou amb els clubs de futbol de Castelló per a conéixer necessitats i acordar noves accions de cara a l'inici aquest cap de setmana de les competicions de la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana", ha apuntat.

En aquest sentit, des del Patronat Municipal d'Esports es recomana que, per precaució, els partits es realitzen a porta tancada, però s'ha recordat als clubs que, ja en l'última reunió mantinguda, es va abordar la possibilitat de permetre l'accés de públic a les graderies de cara a l'inici de la competició per als partits autonòmics, a més de nacionals, prèvia presentació i aprovació d'un protocol que contemple totes les mesures de seguretat necessàries. Una actualització que serà recollida en protocol general d'ús de les instal·lacions. En tot cas, les mesures estaran supeditades al que determinen les autoritats sanitàries.

Aquells clubs i entitats esportives que ho desitgen, han d'elaborar un protocol (que serà estudiat i validat en el seu cas pel Patronat) que fixe totes les mesures davant la covid-19 garantint en tot moment que es complisquen les mesures de distància de seguretat i fixant a més protocols d'entrada i eixida als recintes, acomodació, així com el control de les normes per part del públic assistent als partits de futbol federatius. Els clubs interessats hauran de signar també una declaració responsable.

Tant el regidor d'Esports com els representants dels clubs de futbol que van acudir a la reunió van coincidir en la importància de complir els protocols i van apel·lar a la responsabilitat individual i col·lectiva per a la protecció de la salut davant la covid-19 i per a evitar risc de contagis.

Durant la reunió es van abordar altres qüestions que s'inclouran en la revisió del protocol com a nous procediments en el cas que es detecten símptomes compatibles amb el coronavirus una vegada dins de la instal·lació esportiva.

Segueix-nos: