Està en: INICI > Notícies

La Banda Municipal de Castell presenta la temporada 2020-21

Divendres, 16 de Octubre de 2020El concert inaugural ser dilluns 19 doctubre a lAuditori

Programaci de la Banda Municipal 2020-2021 [PDF]

La nova temporada de la formaci castellonenca, liderada per Marcel Ortega i Mart, proposa al pblic el retrobament amb la msica per a banda simfnica. Titulada Ms enll de les notes, el seu eix conductor ser la msica en si mateixa, en un viatge de descoberta i reflexi al si daquesta art i amb lobjectiu de meravellar el pblic, com explica el director titular. Lhumor, la germanor que la msica desperta o el seu poder evocador seran alguns dels eixos temtics daquesta nova temporada.

La regidora de Cultura, Vernica Ruiz, ha destacat la gran qualitat de la proposta que ens fa la Banda Municipal de Castell, la qual ens acompanyat durant els mesos de confinament i ens convida ara a tornar a gaudir de la msica en directe amb una programaci extensa, diversa i que agradar a tot tipus de pblics. Ruiz ha incidit en que prenem mesures per tal que aquests concerts tinguen totes les garanties sanitries perqu la cultura s i ser sempre segura.

Els repertoris escollits posen en valor les obres actuals dels principals autors nacionals i internacionals, com ara Malcolm Arnold, John Adams, Morten Lauridsen, Luis Serrano Alarcn, Manuel Palau o Ximo Cano. Aix mateix, per als gustos ms tradicionals, es compta amb les bellssimes transcripcions servades en larxiu de la banda, com El barber de Sevilla, Laprenent de bruixot, Parsifal, La Bohme... En el captol destrenes, cal destacar el Divertimento de David Beltrn, membre de la Banda Municipal i reconegut compositor.

Els concerts extraordinaris, dedicats a importants entitats castellonenques, ocupen un lloc privilegiat en aquesta programaci. La banda collaborar amb els Moros dAlqueria, els Cavallers Templers i lAssociaci Espanyola contra el Cncer. En el primer cas, el jove oboista Manuel Costa, guanyador de la Beca Instruments de Banda de la Fundaci Moros dAlqueria, far el seu debut com a solista acompanyat de la Banda Municipal.

La formaci participa tamb dels actes protocollaris, les festes i els esdeveniments de la societat de Castell, sent-ne un dels principals actius. s per aix que el primer concert que es va fer desprs del confinament fou un homenatge a les vctimes de la Covid-19 i als sectors essencials, i tamb es faran concerts institucionals com el del del Dia de la Constituci. Aquests soferiran a laire lliure, a la plaa Hort dels Corders.

La msica espanyola ser protagonista als concerts extraordinaris i als de carrer, amb fragments de les sarsueles La Tempranica, La revoltosa i El casero; amb nombrosos autors castellonencs com ara Jos Pla, Enrique Martnez, Pascual Asencio o el mestre Francisco Signes i autors de primer nivell mundial com sn scar Navarro, Carles Suriach o Ferrer Ferran.

Durant el mes de setembre, els components de la Banda Municipal de Castell han fet retornar la msica a espais emblemtics de la ciutat com sn el Templet del Parc Ribalta, el Teatre del Raval i el Centre Cultural La Marina del Grau, en concerts de format redut de msica de cambra.

Per tal que la ciutadania puga gaudir al mxim de la msica, tots els concerts de la Banda Municipal de Castell sn gratuts, a excepci dels benfics, i han estat organitzats segons les mesures de prevenci per la Covid-19 vigents. Tota la programaci, incloses dates i ubicacions, es pot consultar al web municipal.Segueix-nos: