Està en: INICI > Notícies

Castell obt els fons europeus per a la millora de l'avinguda Lled i activa el procs de participaci que definir el projecte

Dimecres, 21 de Octubre de 2020L'alcaldessa assenyala que el finançament permetrà "continuar avançant en la transformació d'un Castelló més sostenible i amable"

L'Ajuntament de Castelló ha obtingut els fons europeus per a la millora urbana i ambiental de l'avinguda Lledó, pressupostada en 3,41 milions d'euros i que va ser presentat a la convocatòria de subvencions a projectes singulars d'entitats locals que afavorisquen el passe a una economia baixa en carboni en el marc del programa operatiu Feder de creixement sostenible 2014-2020. El consistori, una vegada aconseguits els fons per al seu cofinançament a través de l'Oficina de Planificació i Projecció Econòmica, iniciarà en pròxims dies el procés de participació ciutadana que definirà el futur projecte de millora urbana i ambiental de l'avinguda.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat aquesta nova obtenció de fons europeus "per a poder continuar avançant en la transformació de la ciutat cap a un lloc més sostenible i amable per a les persones". "Europa és una finestra d'oportunitat per a Castelló i ara, amb aquesta nova injecció de fons Feder, iniciarem un procés amb el qual comptarem amb els veïns i veïnes, així com diferents agents socials, per a, entre tots i totes, definir el projecte".

Aquest procés de participació, per al qual s'ha establit una metodologia i un cronograma que es desenvoluparà en un període aproximat de quatre mesos, servirà per a recollir les idees i propostes que expresse la ciutadania per a incorporar-los en la redacció de l'avantprojecte.

El projecte resultant d'aquest treball serà la culminació d'una idea que ja es contemplava en el Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible (PMUS) redactat per l'Ajuntament l'any 2007 que va incloure l'actuació de ‘itinerari per als vianants accés centre en avinguda Lledó’ i que ha sigut posteriorment desenvolupat i recollit en una memòria descriptiva per a poder sol·licitar fons europeus per a la seua execució. El regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes, ha recordat que "és ara, una vegada confirmada la concessió del finançament europeu, quan s'iniciarà aquest procés participatiu i col·laboratiu que conduirà a la definició d'un avantprojecte per a l'actuació urbana de millora de la mobilitat per als vianants i ciclista d'aquesta avinguda".

L'alcaldessa ha assenyalat que, amb aquesta confirmació de nous fons europeus, "Castelló capta noves inversions per a projectes estratègics per a la ciutat, amb criteris d'innovació, eficiència energètica, sostenibilitat i accessibilitat". La Unió Europea, a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder), finançarà al 50% la millora de l'avinguda Lledó pressupostada per 3,41 milions, per la qual cosa la ciutat rebrà una injecció de 1,7 milions.

Marco ha recalcat la importància dels fons europeus per a impulsar projectes com els inclosos en l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible (Edusi) amb projectes per 20,2 milions en l'horitzó 2018-2022 cofinançats entre l'Ajuntament i els fons Feder. Segueix-nos: