Està en: INICI > Notícies

Navarro aborda en el Consell Agrari Municipal el Pla de Reactivaci Agrria per a dinamitzar la producci local i recuperar horts inactius

Dimecres, 21 de Octubre de 2020Transici Ecolgica planteja una nova ordenana del banc de terres, la creaci d'una marca prpia i l'augment de mercats de venda directa

El regidor de Transici Ecolgica de l'Ajuntament de Castell, Fernando Navarro, ha abordat aquest dimecres amb els membres del Consell Municipal Agrari i de Sostenibilitat les primeres propostes del Pla de Reactivaci Agrria, que contempla una srie de mesures per a dinamitzar la producci i comercialitzaci de proximitat de la ciutat i recuperar horts ara abandonats a travs de l'estratgia del Parc Agrari. Ha anunciat que en el ple de novembre presentaran un projecte amb poltiques de reactivaci agrria dins de l'adhesi de la ciutat a la Xarxa de Ciutats d'Agroecologia.

Navarro ha compartit amb els integrants de l'organisme municipal consultiu els primers resultats dels estudis realitzats per les cooperatives Transversal, Mineral Grfics i la firma Agritec i ha explicat que aquests informes han realitzat un diagnstic de l'estat de la terra i de la via de producci i comercialitzaci i han exposat poltiques per a actuar en la propietat de la terra, ja que el 40% del sl est semiabandonat, i d'altra banda, tenim algunes iniciatives dagroecologia que tenen dificultat per a l's de la terra. En aquest sentit, el regidor ha ressaltat que la primera poltica de la regidoria passar per actualitzar l'ordenana del banc de terres de 2012 i incorporar l'ndex de preus d'arrendaments que anualment publica el Ministeri d'Agricultura.

El regidor de Transici Ecolgica ha esmentat altres mesures amb les quals treballar l'Ajuntament a curt i mitj termini per a fomentar la producci i comercialitzaci de proximitat o quilmetre zero. Aix, ha assenyalat la creaci d'una plataforma o canal que reforce el contacte entre productors i la creaci d'una marca que aglutine als productors locals.

Tamb ha ressaltat l'objectiu d'augmentar la presncia de mercats de venda directa i la modificaci de l'ordenana de mercats no sedentaris per a reservar espais no sedentaris parell la venda de producte de Castell.

Finalment, ha subratllat l'impuls a iniciatives d'economia verda que fomenten valors naturals i ecosistmics en el Parc Agrari.

Des de la Regidoria treballem en poltiques agrries per a que aquest sector siga de nou important a la ciutat. Tamb per una qesti de sostenibilitat, de consum de proximitat i, en lactual situaci de pandmia, per ser moment de pensar que existeix marge per a una reactivaci agrria. En 2019 vam tindre els primers informes per a la creaci del Parc Agrari sobre l'estat del sector i el parcellari, ha afirmat Navarro, qui ha afegit que ms endavant es convocar de nou al Consell Agrari per a tractar el document definitiu del Pla de Reactivaci.

D'altra banda, la Regidoria de Transici Ecolgica tamb ha proposat la constituci en el si del Consell Municipal de dues comissions: de sostenibilitat i poltiques agrries. Aquest rgan consultiu s'ha activat en aquesta legislatura desprs de 15 anys sense reunir-se.Segueix-nos: