Està en: INICI > Notícies

Castell prepara un reglament nou dels horts urbans per implicar-los en la ciutat i innovar en agricultura

Dissabte, 24 de Octubre de 2020Transici Ecolgica unificar les condicions d's dels espais destinats a associacions venals i Gent Gran

udio de Fernando Navarro


La Regidoria de Transici Ecolgica de l'Ajuntament de Castell treballa en una nova ordenana de funcionament dels horts urbans de la ciutat amb lobjectiu dunificar criteris de gesti, implicar-los ms en la resta de la ciutat i ser punt dinnovaci ecolgica per a tota lagricultura de Castell.

Castell de la Plana compta hui amb una xarxa de 7 horts urbans: quatre dells gestionats per associacions venals, un gestionat per la Regidoria de Gent Gran, un altre ara en fase dactivaci al barri de San Lorenzo per la cooperativa Organic Social Design amb una subvenci de la Generalitat Valenciana per a dinamitzaci agroecolgica i un altre en el Cam dEn Riera. Els convenis de gesti signats en 2015 estan hui pendents de renovaci i la intenci de lAjuntament s dotar-se dun marc reglamentari abans de signar de nou noves cessions.

Els horts urbans han sigut un xit a Castell. Quasi totes les seues parcelles estan en actiu i les associacions venals han fet un gran treball per a la seua gesti durant estos anys. Ara volem dinamitzar-los amb una major implicaci en la ciutat, que els horts urbans servisquen per apropar lagricultura a tot el venat, que siguen tamb una porta dentrada al Parc Agrari de Castell i un espai on experimentar, innovar i on aprendre tamb dels agricultors professionals, explica Fernando Navarro, regidor de Transici Ecolgica.

La Regidoria de Transici Ecolgica ha contractat un servei de suport a la gesti i a la formaci en els horts urbans per 14.700 que contempla l'elaboraci d'un nou reglament, la programaci d'activitats en els horts urbans, el disseny i posada en marxa dun itinerari formatiu en el Cam dEn Riera i la gesti del reconeixement duna finca com a Estaci Experimental Agrria de la Generalitat Valenciana. La regidoria ja ha mantingut durant els ltims mesos reunions amb les associacions venals gestores dels horts urbans per comenar a avanar en esta reglamentaci, que confien en tindre aprovada abans que acabe 2020.Segueix-nos: