Està en: INICI > Notícies

Castell suspn la taxa de fems a l'oci nocturn i demanar suport al sector en el ple

Dimarts, 27 de Octubre de 2020L'equip de govern pren noves mesures per a contribuir a minimitzar els efectes de la pandmia de la covid-19 desprs del tancament dels locals

udio de Fernando Navarro


udio d'Ignasi Garcia


udio de Jorge Ribes


L'Ajuntament de Castell no cobrar la taxa de fems als locals d'oci nocturn de la ciutat corresponent al perode comprs entre la declaraci del primer estat d'alarma (14 de mar) i final del 2020. Una mesura que pren l'equip de govern per a ajudar a minimitzar els efectes econmics que la crisi sanitria per coronavirus ha provocat i est provocant en el sector, l'activitat del qual va tancar durant el primer estat d'alarma i desprs, des de mitjan agost fins a l'actualitat, com a mesura de prevenci enfront de la covid-19.

En aquesta lnia, l'equip de govern tamb presentar en el ple d'aquest dijous una declaraci institucional de suport al sector de l'oci nocturn, en la qual s'acorda donar suport a la taula de treball acordada en la Diputaci de Castell en el ple del 20 d'octubre, en la qual els professionals exposen la seua situaci i es determinen les accions ms oportunes per a frenar les prdues del sector. A ms, s'insta a estudiar la posada en marxa de les mesures necessries que deriven de les conclusions de la taula de treball de la Diputaci, a travs dels pressupostos municipals del 2021.

En la declaraci institucional tamb s'insta a la Generalitat que estudie dur a terme una modificaci de la Llei 14/2010, de 3 de desembre, d'espectacles pblics, activitats recreatives i establiments pblics que permeta de manera temporal al sector de l'oci nocturn desenvolupar activitat econmica. A ms, s'insta el Consell a posar en marxa un fons de contingncia per a l'oci nocturn destinat a finanar part dels costos fixos, que comporta el manteniment dels negocis el temps que es mantinguen tancats.

El regidor d'Activitats i Joventut, Jorge Ribes, ha mantingut aquesta setmana una nova reuni amb representants dels locals d'oci nocturn de Castell, durant la qual els ha traslladat la suspensi del cobrament de la taxa de fems, al mateix temps que els ha detallat la declaraci institucional de l'equip de govern per a fer costat al sector. Des de l'Ajuntament estem treballant des del minut zero de la pandmia per a ajudar a minimitzar els seus efectes socials i econmics en tota la ciutat, i mesures com l'exempci de la taxa de fems a l'oci nocturn, o la lnia d'ajudes d'un mili d'euros a la qual poden optar, sn algunes d'elles, i aix li ho he traslladat personalment al sector, ha apuntat.

Per part seua, el regidor de Reciclatge i Gesti de Residus, Ignasi Garcia, ha assegurat que s lgic i normal que mentre els locals d'oci nocturn no puguen tindre activitat deixem de cobrar-los la taxa de recollida de residus, com ja vam fer durant l'anterior estat d'alarma que tamb els va obligar a romandre tancats. L'edil ha lloat la responsabilitat demostrada pel sector quan va optar per a tancar els seus negocis un dia abans que es decretara l'estat d'alarma al mar, una exemplaritat que Garcia considera que han mantingut en aplicar totes les mesures preventives i complir les normes de determinades per les autoritats sanitries a cada moment d'aquesta crisi.

D'altra banda, el regidor de Transici Ecolgica, Fernando Navarro, ha subratllat que la prioritat en aquests moments s garantir la salut de la poblaci i impulsar mesures que atenuen els efectes econmics de la crisi. Referent a aix, ha afirmat que el tancament de l'activitat de l'oci nocturn, com ara el toc de queda, han sigut decisions dures per necessries per a combatre la pandmia, per al costat d'elles cal buscar alternatives que minimitzen els efectes en el sector, com pot ser la suspensi de la taxa de fem o la sollicitud al Consell perqu aprove un pla de contingncia de suport.Segueix-nos: