Està en: INICI > Notícies

El reciclatge de matria orgnica registra una acceptaci del ms de 80% a Castell

Dimecres, 28 de Octubre de 2020En lestudi realitzat per lequip deducaci ambientals tamb han participat els comeros que generen residus daquesta fracci

udio d'Ignasi Garcia


Lequip deducaci ambiental de l'Ajuntament de Castell ha realitzat un sondeig sobre ls dels nous contenidors marrons installats a la ciutat. Lestudi ha diferenciat les enquestes a la ciutadania i les consultes fetes entre el comer productor de restes orgniques. En aquest sentit, el 81,5% de les persones i professionals enquestat shan mostrat mostrar favorable a utilitzar els sistema de separaci de restes orgniques.

Lequip deducaci ambiental t molta feina a fer per a avanar en matria de conscienciaci i ara es troben amb un venat molt receptiu, disposat a collaborar i a contribuir de manera individual i des de cada llar per tal de conservar el planeta, ha assegurat ledil de Reciclatge i Gesti de Residus, Ignasi Garcia. s per aix que hem pogut aconseguint tan bones dades durant aquestes primers mesos de funcionament de la recollida orgnica i que veiem realista continuar superant-nos cada dia i reciclant ms residus que convertim en nous recursos, ha explicat ledil, en referncia a la mitjana de 4,6 tones diries que es recuperen a la ciutat en la fracci orgnica.

Pel que fa als objectius d'aquesta investigaci, la finalitat ha estat recopilar informaci per a plantejar les futures campanyes de conscienciaci que portar a terme ladministraci municipal. En lenquesta figuren preguntes sobre el coneixement de la recollida de la matria orgnica, si es coneix el contenidor marr, si es sap que la bolsa de lorgnica ha de ser compostable i sobre la predisposici de recollir selectivament en casa.

Aix doncs, el 87% de les persones enquestades sha mostrat favorable a utilitzar els sistema de separaci de restes orgniques. El 78% coneix el funcionament de la recollida de lorgnica, mentre que el 61% sap quins tipus de residus es poden llenar al contenidor marr. El sondeig deixa veure que sha de reforar la informaci sobre el tipus de bolsa que sha dutilitzar a lhora de reciclar la matria orgnica, un aspecte en qu ja treballa actualment el consistori mitjanant una campanya que inclou ms de 150 accions informatives.

Vora 120 comeros enquestats

Entre el professionals, el percentatge dacceptaci del nou sistema se situa en el 76%, una xifra que representa el nombre de persones disposde a reciclar la matria orgnica.En total, 119 negocis dalimentaci i floristeria han participat en aquest estudi. El 90% dels comeros afirma que coneix el sistema de recollida selectiva i el 63% entn com funciona i qu es llena a cada contenidor.

Bona rebuda

Lestudi conclou que la valoraci del nou sistema de reciclatge s positiva, tant en la part en la qual es pregunta a la ciutadania com en la part en la qual els enquestats sn els comeros. Aix mateix, les persones enquestades que ja van participar en la prova pilot considera que aquesta els ha ajudat a conixer el sistema incls abans de posar-lo en funcionament en la ciutat de Castell.

Propostes de millora

Durant el procs, lestudi ha recollit suggeriments sobre la posada en marxa de la recollida selectiva. El venat del centre i els comeros han expressat la necessitat de disposar de ms contenidors de recollida en el centre de la ciutat. Els comerciants han tamb aposten per crear illes de reciclatge, unint diferents tipus de contenidors, i per ampliar les boques dels dipsits, per a facilitar lentrada de capses o bosses grans. No obstant aix, valoren de forma positiva que el contenidor marr dispose de pedal dobertura i dun sistema de smbols en qu es recorden els residus que admet.Segueix-nos: