Està en: INICI > Notícies

Castell reivindica al Consell que installe l'estaci de mesurament prevista al Grau abans de final d'any

Divendres, 30 de Octubre de 2020El regidor de Transici Ecolgica remet un escrit al director general de Qualitat Ambiental preguntant sobre aquest projecte

udio de Fernando Navarro


El regidor de Transici Ecolgica de l'Ajuntament de Castell, Fernando Navarro, reivindica a la Generalitat Valenciana la installaci d'una estaci fixa per a mesurar la contaminaci a l'entorn del collegi la Marina del Grau que es va anunciar per a abans de final d'any. El regidor recorda que el director general de Qualitat i Educaci Ambiental de la Conselleria de Transici Ecolgica i Canvi Climtic, Joan Piquer, va avanar en febrer la posada en marxa d'un mesurador permanent al Grau per a millorar la informaci referent a les emissions a l'atmosfera.

Leixida a la crisi econmica derivada de la covid19 sha de basar en els nous sectors que obri i genera la transici ecolgica i la necessitat de combatre el canvi climtic. La preocupaci creixent per la contaminaci ha danar acompanyada dun major comproms institucional per la qualitat ambiental, per aixo li hem demanat a la Conselleria de Transici Ecolgica i a la Direcci de Qualitat Ambiental que ens concrete quan sinstalara lestaci fixa de mesuraci de la qualitat de laire que es va anunciar en febrer, explica el regidor de Transici Ecolgica, Fernando Navarro.

El regidor ressalta que des de l'Ajuntament treballen en el desenvolupament del primer pla de qualitat de l'aire que garantitsca les bones condicions del que respirem i ens servisca per a dur a terme un pla d'acci per a reduir les emissions de contaminants a la ciutat i acompanyar a les empreses del Serrallo perqu potencien les seues mesures de prevenci i seguretat ambientals.

Afirma que la Regidoria va elaborar un primer estudi preliminar que contempla una anlisi de modelitzaci numrica a crrec del Laboratori de Medi Ambient de la Universitat Politcnica de Catalunya sobre l'impacte de les emissions del polgon del Serrallo sobre la base de les dades atmosfriques. Ens va mostrar concentracions preocupants en determinats moments. Desprs d'aquest estudi, la Regidoria de Transici Ecolgica pretn que la UPC duga a terme un treball de control i seguiment en profunditat dels components orgnics voltils (COVS) que emet el Serrallo.Segueix-nos: