Està en: INICI > Notícies

Castell retorna el 80% dels animals rescatats a la via pblica

Dissabte, 31 de Octubre de 2020El consistori ha fet pbliques al portal de transparncia les dades sobre adopcions i exemplars recuperats pel servei municipal

udio d'Ignasi Garcia


LAjuntament de Castell ha sumat al portal de transparncia una pgina amb informaci actualitzada i accessible sobre les gestions municipals vinculades al Benestar Animal. Aquest servei suposa el compliment dun dels objectius comuns per a la legislatura de les rees de Benestar Animal i Transparncia, ambdues dirigides per Ignasi Garcia.

Aix, tal com recullen les estadstiques, dels ms de 2.557 exemplars rescatats entre 2019 i 2020, 2.025 han estat recuperats pels responsables o adoptats. A suposa vora el 80% dels animals rescatats a la via pblica.

Per a Garcia, aquest resultat danimals retornats s producte del la tasca que fan les protectores i grcies a les adopcions que fan que molts animals puguen trobar una llar. El regidor ha recordat limportncia de que els animals tinguen xip per a poder retornar-los als seus responsables i ha agrat el gran treballs que fan les protectores, a ms danimar la ciutadania a collaborar amb elles. Garcia ha incidit en el rol que tenen les protectores a lhora daconseguir lobjectiu de sacrifici zero, ja que estes entitats sn el veritable motor per aconseguir-ho.

A ms a ms, ledil ha posat laccent en el treball de transparncia des de lAjuntament hem encetat un cam per saber qu fem ms enll de les agendes i dels pressupostos. Garcia ha explicat que shan publicat les dades sobre la recollida danimals de la via pblica per saber don partim per aconseguir el sacrifici zero. Ignasi Garcia dirigeix lrea des de la delegaci de Transparncia i Bon Govern.

En detall, un total de 1.004 animals van ser adoptats desprs de ser rescatats de la via pblica i 1.015 van retornar amb els responsables de la seua criana. El servei tamb ha aconseguit que sis felins tornaren a la colnia de la qual formen part.

Per espcies, els animals que amb ms freqncia sn rescatats sn canins (844%), seguits pels felins (127%). Aus, porcins, rosegadors i equins representen el 272% restant dels animals rescatats de la via pblica del terme municipal de Castell.Segueix-nos: