Està en: INICI > Notícies

Unes 11.500 persones visiten els cementeris en la setmana de Tots Sants

Dilluns, 2 de Novembre de 2020Granero destaca la bona resposta de la ciutadania, que ha aprofitat l'ampliaci de dies i horaris i evitat omplir els aforaments

udio d'Isabel Granero


Unes 11.500 persones han visitat de manera gradual els cementeris de Castell durant la setmana de Tots Sants. La regidora de Cementeris, Isabel Granero, ha destacat el bon funcionament del protocol d'actuaci per a minimitzar el risc de contagi davant la covid-19 i, especialment, la bona resposta de la ciutadania que ha ents les restriccions actuals i s'ha acostat als cementeris de manera escalonada, aprofitant que enguany el dispositiu s'ha ampliat a tota la setmana i no nicament els dies anteriors a l'1 de Novembre.

Granero ha recordat a ms que enguany s'havien ampliat horaris de visita i establit aforaments perqu en cap moment es concentraren alhora ms de 500 persones en el Cementeri de San Jos, ni ms de 150 en el Nou Cementeri. Els vens i venes de Castell han ents la situaci actual i s'han acostat durant tota la setmana de manera que en cap moment s'han superat els aforaments mxims, la qual cosa ha perms desenvolupar aquesta festivitat de manera segura i evitant aglomeracions, ha apuntat.

En total, des de dilluns passat 26 d'octubre i fins ahir, han passat pel Cementeri de San Jos unes 8.000 persones, mentre que altres 3.500 s'han acostat al Nou Cementeri. En total, 11.500 persones en set dies. En anys anteriors, la xifra de visitants ha rondat les 10.000 persones en tan sols quatre dies. L'afluncia mitjana diria s'ha vist rebaixada en ampliar els horaris i dies del dispositiu de la setmana de Tots Sants.

El mateix ha ocorregut amb el dia 1 de Novembre. En aquesta jornada, solen passar pels cementeris de Castell una mitjana de 3.000 persones, mentre que ahir ho van fer 1.300.Segueix-nos: