Està en: INICI > Notícies

Castell reubicar l'hort urb del districte sud del carrer Onda a una parcella de major superfcie

Dimarts, 3 de Novembre de 2020Lactual ubicaci ha estat destinada a la construcci duna nova residncia de gent gran

udio de Fernando Navarro


La Regidoria de Transici Ecolgica de l'Ajuntament de Castell reubicar l'hort urb del districte sud que gestiona l'associaci venal Verge de Lled del carrer Onda a una parcella situada entre els carrers Safor, Enrique Gimeno i carretera Ribesalbes. El canvi es produeix desprs daprovar-se la cessi del solar a la Generalitat Valenciana per a la construcci duna nova residncia de gent gran. El nou emplaament tindr una superfcie major que l'actual i la intenci s que estiga acondicionat per al mes de febrer.

El regidor de Transici Ecolgica, Fernando Navarro, destaca que els usuaris es veran afectats el mnim pel canvi d's del solar del Carrer Onda. Anem a intentar que les temporades de collita es vegen interrompudes el mnim, tractant que puga mantenir-se lactivitat fins que el nou hort estiga acondicionat, afirma.

El regidor ha mantingut una reuni amb l'associaci venal gestora de lhort per explicar-los el canvi de la nova ubicaci i les condicions de la mateixa i ha ressaltat el paper de dinamitzaci i de posada en valor de la nostra agricultura que ha jugat l'hort urb. L'espai dels carrers Safor, Enrique Gimeno i Ribesalbes s propietat municipal, t s dotacional i es troba lliure d'edificaci i sense s.

L'hort urb del districte sud est en funcionament des de 2015 i t assignades actualment 38 parcelles entre vens del barri. El president de l'associaci venal Verge de Lled, Miguel ngel Guillamn, ha subratllat el bon funcionament de l'hort urb i lalta demanda que hi ha entre el venat, aix com l'implicaci de la Regidoria de Transici Ecolgica.

A banda i en parallel, el regidor municipal recorda que han iniciat l'elaboraci d'un nou reglament dels set horts urbans de la ciutat que contempla una unificaci de criteris en l'assignaci de parcelles per a implicar ms la ciutadania i reforar la innovaci ecolgica. Contemplar una programaci d'activitats en els horts urbans i la posada en marxa d'un itinerari formatiu en agroecologia en el Ms dEn Riera.Segueix-nos: