Està en: INICI > Notícies

Castell impulsa un nou pla de formaci dirigit a agricultors per a avanar en innovaci agroecolgica

Dijous, 5 de Novembre de 2020Els cursos de la Regidoria de Transici Ecolgica amb Agritec Ingenieros permeten obtindre el certificat d'agricultor professional

udio de Fernando Navarro


La Regidoria de Transici Ecolgica de l'Ajuntament de Castell en collaboraci amb lempresa Agritec Ingenieros est impulsant un nou Pla de Formaci en agroecologia dirigit als professionals i productors per ajudar al sector a avanar en innovaci agrcola i reforar la seua profesionalitzaci. Esta iniciativa desenvolupada per lempresa Agritec a petici de la Regidoria de Transici Ecolgica de lAjuntament de Castell s finanada pel Fons Europeu Agrcola en Desenvolupament Rural, consta de tres cursos i la seua realitzaci permetr a les persones inscrites l'obtenci del certificat de professional en agricultura que expedeix la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Transici Ecolgica i Lluita contra el canvi Climtic.

La pandmia ha posat de manifest la importncia dels nostres agricultors i de la la sobirania alimentria. Ara el sector primari sest situant ja com un nou vector de la recuperaci econmica. El nostre sector agroalimentari s encara potent i la nostra ciutat est molt arrelada a la nostra terra, per amb tots els representants del sector amb els quals parlem ens demanen ms formaci per permetre el relleu generacional i incrementar la rendibilitat amb noves formes de producci de proximitat i agroecologia, per aix hem considerat important programar este Pla, explica Fernando Navarro, regidor de Transici Ecolgica.

Aquest programa de formaci est integrat per tres cursos que donaran nocions sobre l'inici en l'activitat agrria, la posada en marxa i disseny d'obradors per a la transformaci dels productes primaris i sobre cobertes verds, per augmentar la posada en valor de lecosistema que es genera en una finca agrria. Les classes tindran lloc en la Cambra Agrria i podran seguir-se tamb de manera telemtica en el web www.agritec-ingenieros.com. Les inscripcions es poden realitzar en el telfon 964 86 62 72.

La primera sessi tindr lloc els dies 16 i 17 de novembre, de 17 a 20 hores i versar sobre el disseny i la posada en marxa d'obradors. Els dies 18, 19 i 20 de novembre, de 17 a 20 h. ser el torn del curs dinici a l'activitat agrria, mentre els dies 23 i 24 de novembre tindr lloc el seminari sobre "malherbologia i cobertes verdes; un enfocament agroecolgic.

D'altra banda, la Regidoria promou tamb una nova edici del cicle formatiu dirigit als usuaris dels horts urbans, que tamb tindr lloc en la Cambra Agrria i de manera telemtica. El primer curs ser l'11 de novembre a les 17.30 hores i versar sobre els coneixements fonamentals d'horticultura ecolgica, que correr a crrec de lagricultor local i impulsor de la cooperativa Ecograu, Manolo Vacas. El 12 de novembre, a les 17.30 h. ser sobre llavors i reproducci vegetativa. El 13 de novembre, a les 17.30 h. el sl com a element viu. El 26 de novembre, a les 17.30, sobre eines i labors culturals. L'1 de desembre, a les 17.30 h. sobre lombricultura i compostatge. I el 2 de desembre, a les 17.30 h, sobre els sistemes de reg en els horts socials.

Este programa dactivitats s part del Pla de Reactivaci Agrria que sest dissenyant des de la Regidoria de Transici Ecolgica amb la collaboraci del Consell Agrari i de Sostenibilitat municipal i que t com a objectiu afavorir que el sector agroalimentari siga part de la recuperaci econmica de la ciutat desprs de la pandmia de la covid19.Segueix-nos: