Està en: INICI > Notícies

Castell destina 20.000 euros a projectes per a la integraci de les persones sordes i sordcegues

Dissabte, 7 de Novembre de 2020

L'Ajuntament aprova dos iniciatives per a millorar el benestar social i l'eliminació de barreres en l'esport i en l'oci

L'Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Benestar Social, Dependència i Infància, ha aprovat dos projectes per a contribuir al foment de l’empoderament de les persones sordcegues de Castelló i per a afavorir el desenvolupament integral de les persones sordes a través de l’esport i l'oci, fomentant la màxima autonomia. La regidora de Benestar Social, Mary Carmen Ribera, ha explicat que es tracta de dos projectes encaminats a millorar la qualitat de vida i el desenvolupament personal.

Ribera ha detallat que el primer d'ells es tracta d'un conveni amb l'Associació de Persones Sordcegues de la Comunitat Valenciana (ASOCIDE-CV) pel qual el consistori aportarà 15.000 euros. "El projecte té com a objectiu el foment de l'apoderament a través d'una intervenció a nivell individual, grupal i comunitària, mitjançant el disseny i l'execució de programes personalitzats i amb el suport d’un equip multidisciplinari d'experts", ha apuntat.

El segon projecte consisteix en una aportació de 5.000 euros per a desenvolupar el pla d'Eliminació de barreres de comunicació del Club Esportiu de Sords de Castelló ASORCAS. En aquest cas, la iniciativa persegueix afavorir el desenvolupament integral de les persones sordes a través de l'esport i de l'oci, potenciant així la màxima autonomia. Amb aquest projecte, "es pretén superar les barreres de la comunicació que troba el col·lectiu sord de cara a la seua plena integració social, promovent, entre altres, la participació de les persones sordes en activitats dirigides a la població en general i la integració dels joves esportistes del club en equips de persones oïdores". 
Segueix-nos: