Està en: INICI > Notícies

Construint i Alimentant Alternatives aborda la necessitat de regular el mercat de l'habitatge per a evitar la marxa de vens dels seus barris

Dissabte, 7 de Novembre de 2020Les jornades finalitzaran el 15 de novembre amb el teatre Ingovernables de AtiroHecho en el Teatre del Raval

Les Jornades Construint i Alimentant Alternatives que organitzen les Regidories de Transici Ecolgica i Habitatge de l'Ajuntament de Castell han abordat la necessitat de regular el mercat de l'habitatge i generar preus del lloguer concorde a la renda dels barris. Aix s'ha debatut en la conferncia impartida aquesta setmana per la cooperativa El Rogle sobre el dret a la ciutat i el dret a l'habitatge.

Nacho Collado, de El Rogle, ha posat en valor tots dos drets enfront de l's merament mercantilista de l'habitatge i l'urbanisme que s'ha fet en les ltimes dcades. En el cas del dret a la ciutat ha posat de manifest aquesta idea com a element de recuperaci per part de la ciutadania d'espais comuns o pblics; mentre en el cas de l'habitatge ha recordat que s un dret que, a ms de la Constituci, recull La Declaraci de Drets Humans.

Ha considerat que les poltiques pbliques han d'apostar de manera ntida per la regulaci del mercat per a frenar prctiques especulatives i l'expulsi del venat dels seus barris. Ha assenyalat que s'haurien de tindre en compte les rendes dels barris vinculant a les mateixes el preu del lloguer, per a evitar que prctiques mercantilistes d'augment del preu del lloguer provoque la marxa de la ciutadania de les seues cases.

Tamb ha defensat un increment de l'habitatge pblic i ha recordat que s un mandat dels relators de l'ONU . A penes representa a Espanya el 0,6% del parc d'habitatge quan es recomana almenys un 14%, ha afirmat.

Construint i Alimentant Alternatives continuar el dimarts amb una conferncia de Mara Snchez i Marta Dopazo sobre ecofeminisme i noves ruralitats. El dijous es posar en valor la producci agroalimentria de proximitat amb una xarrada a crrec de responsables dels parcs agraris del Baix Llobregat i Fuenlabrada. Totes dues activitats seran a les 18.30 i es podran seguir pel canal de Youtube de les Jornades.

La segona edici d'aquestes jornades conclouran el diumenge 15 de novembre amb l'obra de teatre Ingovernables de Atirohecho, a les 19.30 hores en el Teatre del Raval, que realitzar una reflexi social sobre el territori i l'habitatge.Segueix-nos: