Està en: INICI > Notícies

Castell facilita set nous habitatges municipals i treballa en una bossa de lloguer social per a ajudar a les famlies amb dificultats

Dilluns, 9 de Novembre de 2020La Regidoria d'Habitatge t previst concedir altres dos pisos que s'han quedat sense s una vegada es reformen

La Regidoria d'Habitatge de l'Ajuntament de Castell ha facilitat aquest any set habitatges municipals a famlies amb dificultats econmiques i treballa per a incrementar el parc pblic amb una nova bossa de lloguer social i un pla de compra.

La regidora d'Habitatge, Mara Jess Garrido, afirma que l'objectiu en aquesta legislatura s mobilitzar habitatge buit en mans de grans propietaris i incrementar els habitatges pblics ja que en aquests moments l'oferta continua sent escassa i les urgncies van creixent per la crisi per la pandmia.

Afirma que hi ha una llista d'espera de 288 persones per als habitatges municipals en l'Oficina d'Habitatge i que enguany han fet uns primers passos assignant set habitatges. D'aquesta xifra, quatre sn pisos cedits a l'Ajuntament per la Conselleria d'Habitatge, mentre altres 3 corresponen a habitatges municipals que han quedat sense s. Aix mateix, t previst concedir altres dos pisos que es quedat sense habitant una vegada siguen rehabilitats.

La Regidoria subratlla que ara es troben en trmit altres iniciatives amb les quals es confien a incrementar l'oferta d'habitatge o lloguer social. D'una banda, espera aconseguir set habitatges en el pla de compra d'habitatge pblic, que contempla una despesa de 101.000 euros per unitat adquirida. D'altra banda, modifica les bases de la bossa de lloguer social incloent incentius als propietaris de 1.500 euros per a animar a la seua cessi. A ms, a aquesta quantia caldr sumar la possibilitat de cobrar fins a altres 3.500 euros en cas de desperfectes o impagaments.

El departament d'Habitatge tamb confia a aconseguir la mobilitzaci d'habitatge buit a travs del recrrec d'un 50% de l'IBI en pisos desocupats de grans propietaris. Segons el diagnstic del Pla Estratgic d'Habitatge presentat fa dues setmanes, la ciutat t una necessitat de 4.200 habitatges amb protecci pblica o preus assequibles de la ciutat mentre acumula 13.000 cases buides.Segueix-nos: