Està en: INICI > Notícies

La fira Trovam obri les portes amb una intensa programaci artstica i professional

Dimarts, 10 de Novembre de 2020

Entre les 36 actuacions musicals sinclouen els directes de Maria Arnal i Marcel Bags, Ciudad Jara, Futuro Terror, Le Parody, Tardor i Badlands

La huitena edici de la Fira Valenciana de la Msica Trovam Pro Weekend obrir les seues portes dem dimecres 11 de novembre a lAuditori de Castell de la Plana. Des deixe dia, i fins al prxim dissabte, la localitat acollir 36 actuacions musicals i ser punt de trobada dels agents del sector. Aix, la Fira, consolidada com el certamen professional ms important de la Comunitat Valenciana, servir descenari perqu bandes majoritriament valencianes, per tamb daltres punts de lEstat i de lestranger, mostren les seues ltimes creacions. A ms, els treballadors del ram debatran sobre la situaci actual i els reptes de futur de la indstria musical, alhora que simpartiran diversos tallers prctics.

Com s lgic, la situaci sanitria provocada per la Covid-19 condicionar el desenvolupament del Trovam Pro Weekend. Lorganitzaci ha treballat en la implementaci de les mesures adoptades per les autoritats amb lobjectiu doferir als assistents un entorn segur. El protocol de la Fira contra el coronavirus inclou les segents mesures: s obligatori ls de la mascareta i el gel hidroalcohlic; laccs ser nominatiu a travs dacreditaci professional, tiquet o invitaci; no es permetr lentrada a les persones que superen els 37,5 de temperatura; shaur de mantenir la distncia de seguretat; shauran de fer servir els corredors senyalitzats per a circular pel recinte; el consum de menjar i begudes estar limitat a les zones habilitades per a estes activitats; leixida del pblic es far de manera esglaonada i dacord amb les indicacions del personal de la Fira; els aforaments shan adaptat a la normativa vigent.

Dimecres 11 de novembre

La Fira Valenciana de la Msica encetar les seues activitats dem a les 12:00 amb lAssemblea del Circuit Cultural Valenci, entitat que reuneix lInstitut Valenci de Cultura (IVC) i una huitantena dajuntaments amb lobjectiu dorganitzar programacions culturals estables. En la vessant professional, a partir de les 17:00 hores es desenvolupar el taller prctic Escenaris de futur en la gesti musical en temps de Covid-19, impartit per lespecialista en seguretat desdeveniments musicals Ral Valera. Els concerts comenaran a partir de les 16:00 hores amb la presncia dElma Sambeat, el duet format per Laura Esparza i Carlos Esteban i Nstor Mir.

Dijous 12 de novembre

La inauguraci oficial del Trovam Pro Weekend se celebrar el prxim dijous amb la presncia de Vicent Marz, conseller dEducaci, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana; Vernica Ruiz, regidora de Cultura de lAjuntament de Castell; Ruth Sanz, diputada de Cultura de la Diputaci de Castell; i Joan Gregori Maria, director artstic de la Fira.

Posteriorment, els professionals inscrits podran assistir a les taules de debat Decisions poltiques i indstria musical desprs duna pandmia i Qu passa amb lestatut de lartista?. Aix mateix, les dependncies de lAuditori de Castell acolliran els tallers sobre Subvencions a sales de concerts; Agregadors digitals; Playlisting en Spotify; La indstria del videoclip; i Contractaci artstica per a secretaris i interventors dajuntament. Daltra banda, sha de destacar la presentaci del Catleg de la Msica Valenciana i dels nominats dels III Premis Carles Santos de la Msica Valenciana.

En aquesta jornada tamb sinauguraran les Converses del Trovam. A partir de les 16:00 hores, la cantant i compositora Christina Rosenvinge, Premi Nacional de les Msiques Actuals 2018, respondr a les preguntes de la periodista Maria Molina (Cadena SER). Ms tard, a les 18:00 hores, ser el torn de Samantha Gilabert, qui ser entrevistada per scar Piera (Tresdeu Mdia).

Daltra banda, els diversos escenaris de lAuditori (Turia, Sala de Cambra i Sala Simfnica) viuran els directes de David Pastor Quartet, Badlands, BlackFang, Anna Andreu i dois, pois. A ms, a lescenari Punt, situat al Teatre Principal de Castell, tindr lloc lactuaci de la formaci local Pleasant Dreams.

Divendres 13 de novembre

Lactivitat de la Fira Valenciana de la Msica es reprendr a les 10:00 hores amb les II Jornades TIIM (Turisme & Indstria Musical). El programa inclou la presentaci de festivals i experincies singulars que van ms enll de la msica i un debat sobre tecnologia i turisme. Durant el divendres tamb es realitzaran la tercera de les Converses del Trovam, en aquest cas amb el msic i productor Ral Refree i la periodista Asun Prez (Nomepierdoniuna); una xarrada sobre els Premis MIN de la Msica Independent; i els tallers sobre esponsoritzaci i anlisi de dades.

Pel que fa als directes, sha de destacar la preestrena del nou treball de la cantant Maria Arnal i el guitarrista Marcel Bags. Aix mateix, es produiran les actuacions dels artistes Futuro Terror, Tardor, Gem, Meritxell Neddermann, Amazonians, Vienna, Escuchando Elefantes, Xavier de Btera i Lorettas

Dissabte 14 de novembre

Al llarg de lltima jornada de la Fira Valenciana de la Msica, els professionals inscrits rebran informaci de primera m sobre la Uni Fonogrfica Independent (UFI); lorganitzaci Basque Music; el circuit Girando Por Salas (GPS); i al voltant de diverses iniciatives culturals de la Comunitat Valenciana. Aix mateix, es presentaran els llibres de Pau Roca (La Habitacin Roja), Laura Ramos, Carlos Prez de Ziriza i Patricia Godes. En darrer lloc, la periodista Carla Melchor (Levante-EMV) parlar amb Juan Manuel Latorre, productor i guitarrista de Vetusta Morla.

El dissabte ser el dia en qu la Fira acollir una de les actuacions ms esperades grcies a Ciudad Jara, projecte de Pablo Snchez (La Raz). El cantant i compositor presentar el disc Donde nace el infarto en un concert acstic molt especial a la Sala Simfnica de lAuditori. A ms, el recinte ser testimoni de les actuacions de Le Parody, Bigott, Le Nais, Kings of the Beach, Fizzy Soup, Montefuji, The Black Beat, Zetak i Sol & Estella.

Cal destacar que lltim dia del Trovam Pro Weekend servir perqu la msica sescolte en diversos punts de la capital de la Plana Alta. Aix, lescenari Punt comenar a funcionar a partir de les 12:00 amb lespectacle de msica infantil protagonitzat per ELVISent i Jornalers. Les taules del Teatre Principal tamb albergaran les tonades de Maria Jaume i la funci Ovidi 25, lhomenatge a Ovidi Montllor que representaran el poeta David Cao, el periodista David Fernndez i els msics Mireia Vives i Borja Penalba. Finalment, la Fira Valenciana de la Msica estar present en la Plaa de lHort dels Corders. A partir de les 16:00 hores, el pblic podr presenciar els directes de Nuc, Funkiwis, Cactus i Lpoka.

La Fira Valenciana de la Msica est coorganitzada per la Valencian Music Association (VAM!) i lInstitut Valenci de Cultura (IVC) amb la participaci de lAjuntament de Castell de la Plana i de la Diputaci de Castell. Aix mateix, hi collaboren Punt Mdia; Turisme Comunitat Valenciana; l'Institut Nacional de les Arts Escniques i de la Msica (INAEM); l'Acadmia Valenciana de la Llengua; la Federaci Valenciana de Municipis i Provncies; la Berklee College of Music; i Cerveza Turia.Segueix-nos: