Està en: INICI > Notícies

Castell collabora en la xarxa valenciana que impulsar projectes d'habitatges de cooperatives per a collectius ms vulnerables

Dimarts, 10 de Novembre de 2020L'Ajuntament s'integrar en Base Viva, iniciativa que promou les Conselleries d'Economia Sostenible i Habitatge al costat de la Federaci Valenciana de Cooperatives d'Habitatge

L'Ajuntament de Castell collaborar en la nova xarxa que impulsar la collaboraci pblic-cooperativa per a promoure habitatges en rgim de cooperativa en cessi d's a preus assequibles per a collectius ms vulnerables. Aquest projecte se denomina Base Viva i s promogut per les Conselleries d'Economia Sostenible i Habitatge, la Federaci Valenciana de Cooperatives d'Habitatge (Fecovi) i el Institut Universitari dInvestigaci en Economia Social, Cooerativisme i Emprenoria (Iudescoop).

La Regidoria d'Habitatge ha mantingut reunions amb els promotors d'aquesta iniciativa i ha acordat la inclusi de l'Ajuntament de Castell a fi que l'Administraci Local tamb collabore en la promoci d'habitatge social en collaboraci de cooperatives. La regidora d'Habitatge, Mara Jess Garrido, subratlla que una de les mesures en les quals treballar ser la cooperativa d'habitatge en cessi d's, un model que involucra als residents en el manteniment i gesti d'un edifici i permet habitatges a preus adaptats a les rendes dels seus inquilins.

Base Viva aix integrar a diferents ajuntaments de la Comunitat Valenciana a fi de crear un projecte de desenvolupament de la Xarxa Valenciana d'infraestructures socials cooperatives amb la collaboraci del sector pblic. Aquesta iniciativa, destaca la regidoria, conjumina la democratitzaci de l'economia a travs de la collaboraci pblic privada, en un context de transici del model econmic valenci, basat en el coneixement, la innovaci, la participaci ciutadana i la connexi amb l'exterior, tot aix articulat sobre el principi de sostenibilitat ambiental, productiva i social.

Garrido ressalta que un dels reptes en aquesta legislatura de l'Ajuntament s incrementar el parc pblic d'habitatge i mobilitzar habitatge a preus adaptats a sectors ms vulnerables i una de les vies passa per donar suport a promocions d'habitatges desenvolupats per cooperatives en cessi d's.Segueix-nos: