Està en: INICI > Notícies

Construint i Alimentant Alternatives reivindica la nova ruralitat, les cures i un consum saludable i sostenible

Dimarts, 10 de Novembre de 2020Mara Snchez i Patricia Dopazo advoquen per un canvi del model agroalimentari que provoca una pandmia de la fam i rebutja el 60% d'aliments

Les Jornades Construint i Alimentant Alternatives que organitzen les Regidories de Transici Ecolgica i Habitatge de l'Ajuntament de Castell ha posat en valor la nova ruralitat, les cures i un consum saludable i sostenible en una conferncia sobre el ecofeminisme i la nova ruralitat, a crrec de l'escriptora Mara Snchez, i Patricia Dopazo, de la revista Sobirania Alimentria. Ambdues han advocat trencar amb la dicotomia ciutat-camp i per un transformaci del model agroalimentari, ja que l'actual provoca una pandmia de la fam i rebutja el 60% d'aliments.

La conferncia telemtica, que ha estat moderada per Xelo Prez, del Grup de Dones dels Ports, ha exposat que la pandmia de la covid-19 ha posat de manifest les vulnerabilitats de la societat i ha posat sobre la taula, han coincidit les dues ponents, la necessitat d'impulsar poltiques que posen a la vida i a la conservaci del territori en el centre. Han afirmat que, a ms de la pandmia, estem davant una emergncia climtica i han animat a impulsar poltiques pbliques que activen el teixit rural amb inversions en serveis i promovent-se un sector primari que prevalga sistemes de producci de proximitat i agroecolgics.

Han afirmat que cal canviar el relat procedent de la dictadura en la que lo rural era idealitzat o era el contrari a l'estil dels Sants Innocents. Van construir un relat des de la ciutat, des del mascul i des de les elits econmiques. Ara cal donar pas a un altre paradigma, amb pensaments lligats al feminisme o la nova ruralitat, ha sostingut Mara Snchez Les dues ponents Han incidit en la importncia tamb de generar des de baix xarxes associatives de suport al rural i formes de vida sostenibles.

Les Jornades Construint i Alimentant Alternatives continuen aquest dijous, a als 18.30, amb una conferncia sobre producci agroalimentria de proximitat en entorns periurbanes, que relatar les experincies dels parcs agraris del Baix Llobregat i Fuenlabrada amb l'objectiu d'avanar cap al Parc Agrari de Castell, segons el regidor de Transici Ecolgica, Fernando Navarro. Es podr seguir pel canal de Youtube de Construint i Alimentant Alternatives.Segueix-nos: