Està en: INICI > Notícies

Castell concedeix 58.000 euros en ajudes per a associacions culturals

Dijous, 12 de Novembre de 2020El perode justificable samplia fins al desembre de 2021 a causa de la Covid-19 per a les 24 entitats beneficiries

La Regidoria de Cultura de lAjuntament de Castell ha publicat les concessions de les ajudes per a associacions culturals de la ciutat. La quantitat aportada pel programa suma 58.000 euros i hi ha 24 associacions beneficiries.

Amb aquesta lnia del pla de xoc per als sectors culturals que estem portant a terme des de l'Ajuntament de Castell ens adrecem a tots eixos projectes que preparen amb tanta estima les associacions de la ciutat i que contribueixen, duna banda a dinamitzar la ciutat i, de laltra, a rellanar lactivitat dels professionals de la cultura, ha apuntat ledil de Cultura, Vernica Ruiz. La regidora tamb ha posat laccent en ladaptaci daquestes bases a la nova realitat sociosanitria, ja que el consistori ha ampliat el perode de justificaci de les ajudes per a que les associacions tinguen marge per a reprogramar i adaptar els actes que han hagut dajornar.

Daquesta manera, la justificaci s'estn fins 31 de desembre de 2021. Els projectes els quals shan subvencionat sn musicals, darts visuals, treballs de literatura, la dansa, la investigaci i divulgaci de la memria democrtica o el foment del valenci aix com aquells que tinguen com a propsit la projecci social de Castell.

Les entitats beneficiries compleixen amb els requisits especificats en les bases de la lnia dajudes. Entre les organitzacions subvencionades, hi ha projectes dedicats a la formaci i a la promoci de la msica en diferents formats que van des de les escoles de msica fins a esdeveniments amb grups locals. Les ajudes arribaran tamb a associacions dedicades a la divulgaci de la cultura local i a les de lmbit ms social. Sen beneficiaran tamb els projectes que busquen promocionar la llengua i fer divulgaci de la memria democrtica.

Cal assenyalar que les quantitats assignades a cada entitat han estat especificades desprs duna baremaci tcnica daquells projectes que shan presentat. Les quantitats daquesta lnia dajudes per al teixit cultural de la ciutat oscillen entre els 2.031 euros i els 4.003,81 euros.

Cal recordar que la Regidoria de Cultura ha elaborat un pla de xoc per a la cultura, ja que es tracta dun sector damnificat per la crisi econmica derivada de la pandmia de la Covid-19. En aquest pla de xoc shan invertit 100.000 euros en ladquisic dobres dart contemporani dartistes locals o de les comarques del nord. A ms a ms, Cultura ha creat un lnia dajudes per a les sales musicals, ha reprogramat tots els actes cancellats que ha estat possible realitzar, ha apostat per les plataformes digitals per a la difusi de msica i teatre i ha collaborat amb altes entitats o administracions per fer possibles grans esdeveniments culturals com ara la Mostra, el Trovam o la Fira del Llibre.Segueix-nos: