Està en: INICI > Notícies

Castell inicia un cicle de cursos d'horticultura i agroecologia dirigit als horts urbans

Dijous, 12 de Novembre de 2020Transici Ecolgica organitza aquesta activitat per a reforar la implicaci de la ciutadania i la innovaci en agroecologia

La Regidoria de Transici Ecolgica de l'Ajuntament de Castell ha iniciat, en collaboraci de l'empresa Agritec-Enginyers, un cicle de cursos de formaci en agroecologia i horticultura dirigits als horts urbans de la ciutat. Amb aquesta activitat, el departament que dirigeix Fernando Navarro refora la implicaci de la ciutadania en els horts comunitaris i posa en valor la producci de proximitat.

El regidor de Transici Ecolgica, Fernando Navarro, destaca que els horts urbans permeten als usuaris el autocultiu i juguen un paper important per a reconciliar a la ciutadania amb el nostre territori i els productes de la terra. Ressalta que aquests cursos sn impartits per Agritec-Enginyers amb l'objectiu d'ajudar a divulgar nocions sobre agricultura i promoure aix la participaci del venat en els horts.

El cicle de jornades contempla sis sessions, es desenvolupa en la Cambra Agrria a les 17.30 hores i es pot seguir tamb de manera telemtica a travs del web www.agritec-ingenieros.com. El primer curs va tindre lloc aquest dimecres i va versar sobre coneixements fonamentals en horticultura ecolgica. Aquest dijous les classes tractaran les llavors i reproducci vegetativa. Continuar aquest divendres amb el sl com a element viu; el 26 de novembre sobre eines i labors culturals; l'1 de desembre sobre lombricultura i compostatge; i el 2 de desembre sobre sistema de reg en horts socials.

La Regidoria de Transici Ecolgica est duent a terme una revisi de l'ordenana d'horts urbans per a unificar criteris en l'assignaci de parcelles, potenciar la implicaci de la ciutadania, i convertir-los en punts per a la innovaci ecolgica. Castell compta amb 7 horts urbans; dels quals quatre sn gestionats per associacions venals, un per la Regidoria de Gent gran, un altre en el barri de San Lorenzo a crrec de la cooperativa Organic Social Design amb una subvenci de la Generalitat per a dinamitzaci agroecolgica i un set en el Mes den Riera. En aquest ultime la regidoria preveu desenvolupar un espai experimental agrari.

D'altra banda, del 16 al 24 de novembre, la Regidoria de Transici Ecolgica ha organitzat un pla de formaci agroecolgica que permet l'obtenci del certificat d'agricultor professional que emet la Conselleria d'Agricultura. Ser els dies 16, 17, 18, 19, 20, 23 i 24 de novembre, de 17 a 20 hores, i ensenyar sobre inicis a l'activitat agrria,posada en marxa d'obradors per a la transformaci de producte; i realitzaci de cobertes verdes.Segueix-nos: