Està en: INICI > Notícies

Castell impulsa una nova xarxa de sanejament en el Grau que evita la contaminaci d'aiges residuals en la squia del Cam Vell de la Mar

Dissabte, 14 de Novembre de 2020El projecte comporta una estaci de bombeig que minimitzar possibles inundacions en la zona

La Regidoria de Transici Ecolgica de l'Ajuntament de Castell executa les obres d'una nova xarxa de sanejament, clavegueram i estaci de bombeig al Cam Vell de la Mar i al carrer Ciudadela del Grau que evitar la possible contaminaci d'aiges residuals en la squia de lentorn. El projecte que desenvolupa l'rea de Serveis Urbans, Infraestructures i Sostenibilitat tamb minimitzar les inundacions que es produeixen en la zona pel seu baix nivell fretic. Aquesta actuaci suposa una inversi de 283.000 euros i el termini d'execuci s de tres mesos.

El regidor de Transici Ecolgica, Fernando Navarro, subratlla que aquesta iniciativa forma part de l'objectiu de l'Ajuntament d'anar millorant en aquesta legislatura la seua xarxa de sanejament, separant les aiges pluvials de les residuals, reduint aix l'impacte en el medi ambient.

Ledil, que aquesta setmana va visitar les obres, explica que el carrer Ciudadela compta en els seus dos marges amb claveguerams independents per l'existncia de la N225. Aquesta barrera ms la presncia de quantiosos serveis urbans en la zona, afegeix el regidor, fa necessari impulsar les aiges residuals des del costat de la ciutat cap al costat dret de la mar del carrer Ciudadela. La soluci que realitza la Regidoria contempla nou clavegueram i una estaci de bombeig que impedeixen l'arribada d'aiges residuals a la squia del Cam Vell de la Mar. La connexi es duu a terme mitjanant la impulsi del cabal. Aquest projecte t capacitat per a atendre els habitatges existents en l'entorn i les futures previstes en la unitat d'execuci del Pla General 58UE R.

Navarro ressalta que aquesta mesura tamb prev les inundacions en aquesta part aquest del districte martim de Castell ja que tamb absorbir les aiges pluvials i reduir els problemes que es registren en aquesta zona en episodis de pluges pel seu nivell fretic.

Cal recordar que l'Ajuntament ha invertit en 2020 dos milions d'euros en actuacions en la xarxa de sanejament i de prevenci d'inundacions.Segueix-nos: