Està en: INICI > Notícies

L'Ajuntament i la Jaume I renoven la Ctedra Ciutat de Castell per al foment de la innovaci

Diumenge, 22 de Novembre de 2020Marco destaca la necessitat d'aprofitar el potencial acadèmic per a la consecució dels objectius estratègics de la ciutat

L'Ajuntament de Castelló ha renovat el conveni de col·laboració amb la Universitat Jaume I per a la continuïtat de la Càtedra ‘Ciutat de Castelló dirigida al foment del talent, de la formació, la investigació, la innovació i la cultura, entre altres objectius. L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha valorat els resultats d'aquesta Càtedra i els beneficis de la incorporació de la perspectiva acadèmica i investigadora en la consecució dels interessos estratègics de la ciutat.

"La Universitat Jaume I és epicentre de talent, de la ciència i la innovació a la ciutat i, a través de la Càtedra Ciutat de Castelló volem aprofitar tot aqueix potencial per a avançar en el nostre model de ciutat més amable i sostenible", ha indicat Marco. La renovació del conveni és una mostra del compromís per a col·laborar en formació, investigació, innovació i cultura.

Per a això, la Jaume I, a través d'aquesta Càtedra, organitzarà jornades, conferències i esdeveniments de caràcter formatiu, investigador o cultural, així com el foment d'accions que promoguen la ciutat com a seu universitària i es promoga la participació de la Jaume I en l'anàlisi objectiva de problemes i situacions d'especial incidència o interés per a l'Ajuntament de Castelló.

La Càtedra Ciutat de Castello es va crear al novembre de 2017 per un període de tres anys. Ara, el consistori renova el conveni per altres tres anys més amb un pressupost anual de 75.000 euros. Marco ha explicat que aquesta col·laboració va nàixer amb el propòsit de proporcionar suport acadèmic i investigador al desenvolupament i consecució d'interessos estratègics de Castelló, especialment els referents al desenvolupament sostenible, benestar, ocupació i cohesió social.

Al llarg d'enguany, la Càtedra ha realitzat diferents conferències i jornades transversals sobre la ciutat, realitzat accions i activitats relacionades amb les seues línies estratègiques, així com informes per a projectes de l'Ajuntament. 

 
Segueix-nos: