Està en: INICI > Notícies

Castell elabora un qestionari per a conixer l'inters del sector agrcola per a la venda directa en els mercats no sedentaris

Dissabte, 21 de Novembre de 2020La reforma de l'ordenana de mercats de Transici Ecolgica i Innovaci Comercial reservar espai per als productors

La Regidoria de Transici Ecolgica de l'Ajuntament de Castell ha elaborat un qestionari per a conixer les necessitats i l'inters dels i les agricultores en la venda directa en els mercats ambulants de la ciutat. La nova reforma de l'ordenana reguladora de mercats no sedentaris que promouen les Regidories d'Innovaci Comercial i Transici Ecolgica preveu espais en els mercats per a la venda directa per a fomentar la producci de proximitat.

Des de la Regidoria de Transici Ecolgica tenim l'objectiu en aquesta legislatura de desenvolupar un pla de reactivaci agrria que recupere camps ara abandonats i propicie un relleu generacional amb formes de producci agroecolgica i canals curts de comercialitzaci. Una de les vies per a reforar la producci de proximitat passa per possibilitar la venda directa en els mercats no sedentaris de la ciutat. Per aix treballem al costat de la Regidoria d'Innovaci Comercial per a reservar espais per a venda directa en la nova ordenaci de l'Ajuntament de mercats no sedentaris, explica el regidor de Transici Ecolgica, Fernando Navarro.

L'edil municipal afirma que en aquest sentit han preparat una enquesta que ha sigut remesa als integrants del Consell Agrari i de Sostenibilitat perqu la facen arribar als i les productores agrcoles a fi de sondejar el seu inters a vendre la seua producci directament al consumidor en aquests mercats amb la finalitat de preveure des de la Regidoria quin seria l'espai necessari.

Aquesta venda directa, a diferncia de la resta de punts de venda, no es realitzaria en llocs concedits a llarg termini per l'Ajuntament, sin que la seua ocupaci seria temporal i rotatria en funci de la temporada.Segueix-nos: