Està en: INICI > Notícies

El Pla d'Habitatge de Castell xifra en 25 milions la inversi necessria per a cobrir la demanda habitatge social o d'ajudes els prxims anys

Dissabte, 28 de Novembre de 2020La Regidoria d'Habitatge t el repte dincrementar al costat del Consell el parc pblic en aquesta legislatura i mobilitzar lloguers assequibles

La Regidoria d'Habitatge de l'Ajuntament de Castell subratlla que el diagnstic del Pla Estratgic d'Habitatge estima una inversi de 25 milions d'euros per a cobrir en els prxims anys la demanda d'habitatge social, lloguers assequibles o d'ajudes existent a la ciutat. L'estudi elaborat per la cooperativa Espacio Comn situa una necessitat 4.260 llars.

El Pla Estratgic ens servir per a impulsar un programa d'acci en aquesta legislatura que garantisca el dret a l'habitatge i complisca amb la llei de la funci social de la Generalitat Valenciana. El parc pblic residencial que depn de la Generalitat i l'Ajuntament a penes representa l'1% del total d'habitatges. En aquest mandat tenim el repte dincrementar al costat del Consell la xifra d'habitatges pblics a la ciutat, activar la bossa de lloguer social i mobilitzar pisos buits de grans propietaris que permeta atendre la demanda de 4.260 persones, afirma la regidora d'Habitatge, Mara Jess Garrido.

L'anlisi del Pla Estratgic assenyala que existeixen 695 habitatges pblics que depenen de la Generalitat i l'Ajuntament. La regidoria ressalta per a arribar a la demanda restant de 3.500 s'impulsar l'ampliaci del parc d'habitatge en collaboraci del Consell d'acord amb l'estratgia de la prpia Conselleria d'Habitatge, que preveu doblegar en deu anys el nombre d'habitatges amb protecci. Castell passaria de 695 a prop de 1.300 en un horitz d'una dcada.

La Regidoria subratlla que el Pla Estratgic realitza una estimaci de despesa per a garantir 4.260 llars de 25 milions en els segents anys, una xifra que inclouria tant ajudes al lloguer o la hipoteca com la promoci o adquisici d'habitatges pblics. Recorda que enguany ha augmentat el parc pblic en 12 habitatges, de les quals 9 han sigut adquirides per la conselleria i tres han sigut recuperades per l'Ajuntament desprs de quedar en dess, i que el Consell ha iniciat els trmits per a rehabilitar un edifici pblic de l'avinguda Caputxins que propiciar 12 lloguers socials. Tamb indica que la conselleria i l'Ajuntament ofereixen ajudes per a lloguers.

El departament de Mara Jess Garrido espera aconseguir noves dotacions amb el Pla de Compra d'Habitatge Pblic i amb el futur conveni del decret de tanteig i retracte. Tamb confia en la nova bossa de lloguer social, que en 2021 inclour incentius per als propietaris perqu cedisquen pisos a aquesta mesura.Segueix-nos: