Està en: INICI > Notícies

El projecte del Cam la Ratlla incorpora la perspectiva de gnere en la contractaci

Diumenge, 29 de Novembre de 2020L'Ajuntament fomentar la presncia femenina en l'equip de producci directament adscrit a l'execuci de l'obra

udio d'Amparo Marco


La reforma del Cam la Ratlla incorpora la perspectiva de gnere com a criteri social en el plec de condicions administratives que regulen la contractaci de l'obra, el projecte de la qual ha sigut aprovat aquesta setmana per la Junta de Govern Local. Aix, es fomentar la presncia femenina en professions o llocs tradicionalment ocupats de manera majoritria per homes, valorant la incorporaci de dones en l'equip de producci directament adscrit a l'execuci de l'obra.

De la mateixa manera, i sobre la base del mateix plec de condicions de la contractaci, es valorar als licitadors que es comprometen a realitzar un informe final sobre l'impacte i la repercussi que ha tingut l'execuci de l'obra, aix com l'elaboraci d'una presentaci de carcter tcnic per a la seua difusi. Aquest informe recollir l'impacte de les mesures adoptades en matria de perspectiva de gnere, per la qual cosa haur de ser redactat per, almenys, un professional amb formaci especialitzada en matria de perspectiva de gnere. Aquest extrem s'acreditar certificant una formaci en matria d'igualtat de dones i homes que incloga, almenys, un curs de 150 hores impartit o certificat per una administraci pblica o universitat i/o experincia professional en la incorporaci de la perspectiva de gnere de dos anys, com a mnim, en matria d'igualtat de dones i homes.

Incorporem la perspectiva de gnere en la contractaci de la reforma del Cam la Ratlla amb l'objectiu de contribuir en la mesura que siga possible en el foment de la presncia femenina en professions o llocs tradicionalment ocupats per homes, ha assegurat l'alcaldessa, Amparo Marco. Avancem amb criteris socials com aquest en el cam cap a la igualtat, implicant tamb les empreses que realitzen projectes de ciutat com aquest, que executarem des de l'Ajuntament amb ajuda de fons europeus, ha destacat Marco.

Un altre criteri social que recull aquesta contractaci s la creaci d'ocupaci per a persones amb dificultats d'accs al mercat laboral, com els qui es troben en situaci de desocupaci de tres mesos com a mnim o b siguen demandants de primera ocupaci; persones amb discapacitat igual o superior al 33%; joves d'entre 18 i 25 anys; perceptors de rendes mnimes d'inserci; dones vctimes de violncia masclista; i persones sense llar en procs d'acompanyament social per recursos pblics. A ms, tamb inclou criteris de qualitat i mediambientals, com la promoci del reciclatge de residus.

El plec d'aquest contracte tamb contempla una condici especial d'execuci de carcter social per a fomentar la recuperaci del teixit econmic i productiu local, que s la subcontractaci d'un 30% del pressupost d'execuci material de l'obra (al qual se li aplicar el percentatge de baixa oferit pel licitador que resulte contractista) amb microempreses, autnoms i pimes. Una clusula que s'incorpora a les contractacions sobre la base dels acords per la Junta de Govern Local del passat 7 de maig, amb la finalitat de palliar les previsibles dificultats econmiques arran de la pandmia del coronavirus per a recolzar el mercat laboral i teixit empresarial de la ciutat i contribuir a l'impuls d'aquest.

Cal recordar que la Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Castell ha aprovat aquesta setmana el projecte d'execuci de millora en el Cam la Ratlla, amb un pressupost d'1.270.500 euros i un termini d'execuci de 10 mesos, aix com l'expedient de contractaci de les obres. S'inicia aix el procediment d'adjudicaci de l'actuaci cofinanada amb fons europeus, inclosa en el programa d'ajudes a projectes singulars d'entitats locals que afavorisquen el passe a una economia baixa en carboni en el marc del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) de creixement sostenible 2014-2020.

La zona d'actuaci abasta una longitud de 1,77 quilmetres i una superfcie total de 16.816 metres quadrats del Cam la Ratlla, concretament en el tram situat entre el Cam Serradal i la rotonda de la CV-149. L'obra permetr separar el carril bici de la via de circulaci de doble sentit, mitjanant un parterre vegetal. I en el costat extrem es collocar una zona de trnsit per als vianants i una banda de senyalitzaci. Amb aix es pretn realitzar dues zones segures, una per a bicicletes i una altra per a vianants, degudament separades de la calada i senyalitzades.Segueix-nos: