Està en: INICI > Notícies

Ruiz reivindica el pes estratgic dels sectors culturals al Pas Valenci

Dilluns, 30 de Novembre de 2020La regidora de Cultura recull el premi de lassociaci AVETID en reconeixement a laposta de Castell pels esdeveniments i per la cultura segura

La regidora de Cultura, Vernica Ruiz, assisteix hui a lentrega de premis dAVETID (Associaci d'Empreses d'Arts Escniques del Pas Valenci) en el Teatre Tala de Valncia. Lentitat ha reconegut la tasca de l'rea de Cultura de Castell per apostar per nous formats que permeteren la celebraci d'esdeveniments culturals, aix com per la poltica ferma de reprogramaci dels actes que van haver de ser cancellats arran de la crisi sanitria, adaptant aquests a les noves mesures sanitries.

Des del moment en qu vam ser conscients de la magnitud daquesta alarma sanitria, hem treballat en un pla de xoc que arribe a tots els sectors culturals i a totes i tots els i les professionals de la cultura en les seues diferents branques, perqu tenen un pes estratgic al nostre territori i no ens podem permetre deixar-los enrere, ha assegurat la regidora. Ruiz ha incidit en qu la cultura ens ajuda a definir-nos com a societat, s entreteniment i s reflexi, per tamb s economia i genera llocs de treball que ara sn importantssims.

Ledil de Cultura ha agrat el reconeixement dAVETID, que ha premiat la gesti de lrea durant un 2020 marcat per la pandmia. Ruiz ha reivindicat el rol fonamental del sector per fer-nos riure i emocionar-nos durant un any especialment complicat. La regidora ha volgut fer extensiu el premi a tot el departament de Cultura i a totes les persones i entitats que han collaborat amb la programaci cultural de Castell. Aix mateix, Ruiz ha destacat el treball del departament que encapala per assumir el repte dadaptar el calendari cultural a les mesures sanitries pertinents.

Daquesta manera, Castell ha pogut gaudir despectacles durant la major part de lany. Un exemple daquesta programaci sn el MUT!, la Mostra dArts Escniques, el cicle de Teatre a un Clic, el cicle on line MusiCS, la Fira TROVAM, o el Grau de Circ. Aquests i altres esdeveniments han marcat lagenda cultural de la ciutat malgrat el context de crisi sanitria. Cal assenyalar que la major part dels espectacles shan dut a terme en espais oberts degut a la situaci provocada per la Covid-19.

Els premis dAVETID han reunit gran part del sector, companyies, directors, gestors, actors i representants institucionals. Entre daltres, han rebut el reconeixement companyies com Teatro Sistmico i accions a favor de la cultura com Alerta Roja. En lacte shan reconegut tamb professionals com el dissenyador Juanjo Llorens o, en lmbit de la comunicaci, Vicente Peir. AVETID tamb ha volgut reconixer la trajectria de les companyies Arden Produccions i el Teatre Micalet, la qual fa 25 anys.

Tamb sha guardonat a Russafa Escnica en el seu 10 aniversari. Aix mateix, lAVETID ha rendit homenatge a ttol pstum a Rafa Pla Albiach, que va dur endavant una gran tasca al front del Circ Gran Fele, amb el premi Estimat. Finalment, lAVETID dHonor lo recoger el dramaturg Rodolf Sirera.Segueix-nos: