Està en: INICI > Notícies

Navarro implica a les comunitats de regants de Castell per a impulsar la bonificaci de l'IBI rstic en les parcelles en cultiu i ecolgiques

Dimarts, 1 de Desembre de 2020El regidor de Transici Ecolgica es reuneix amb el Sindicat de Regs, Coto Arrocero i regants del Pant de Mara Cristina

El regidor de Transici Ecolgica de l'Ajuntament de Castell, Fernando Navarro, s'ha reunit aquest dimarts amb les tres comunitats de regants de la ciutat per a implicar-les en l'aplicaci de la bonificaci de l'IBI rstic en aquelles parcelles que es troben en cultiu i que certifiquen en ecolgic. Aquestes associacions agrupen les terres del terme municipal i a travs del consum en el reg s'ajudar a localitzar aquells propietaris amb terres en actiu i que tindran dret a aquesta mesura.

Aquesta mesura de l'IBI rstic inclou una mirada verda i vol ajudar a recuperar l'activitat agrria en el cintur periurb i tindre, aix mateix, ms capacitat per a lluitar contra el canvi climtic. Aix, en les ordenances fiscals de 2021 hem incorporat una bonificaci d'un 50% per als horts en marxa i, a ms, de fins a un 70% per als quals certifiquen en ecolgic, ha explicat el regidor de Transici Ecolgica, Fernando Navarro, als representants del Sindicat de Regs, Coto Arrocero i la comunitat de regants del Pant de Mara Cristina en una trobada en la Cambra Agrria Municipal.

Navarro ha indicat que les sollicituds per a optar a aquesta mesura es podran presentar de l'1 de gener al 31 de mar i que el primer rebut de l'IBI rstic amb descompte s'aplicaria en 2022. El regidor ha subratllat que durant el prxim exercici i amb l'ajuda de les comunitats de regants es difondr aquesta proposta entre els agricultors. Ha apuntat, aix mateix, que aquest impost tindr un carcter progressiu i quedaran fora aquelles grans propietats de ms de 10 hectrees d'un nic propietari.

El regidor ressalta que aquesta mesura forma part de l'estratgia de reactivaci del Parc Agrari, que contempla mesures de suport per a recuperar camps abandonats i propiciar un relleu generacional amb formes de producci agroecolgiques i canals curts de comercialitzaci.Segueix-nos: