Està en: INICI > Notícies

El Betlem de la Pig es reinventa per adaptar-se a les mesures sanitries

Dimarts, 1 de Desembre de 2020La representaci ser el 19 de desembre i les entrades es poden aconseguir a partir del dia 9 al Teatre Principal

El Betlem de la Pig encetava fins lany passat el calendari nadalenc de Castell, una cita que enguany es transforma per adaptar-se al compliment dels protocols i les mesures sanitries. El dia 19 de desembre a les 19.00 hores, el Teatre Principal de Castell acollir un espectacle transmdia que combinar lestrena del documental sobre els orgens del Betlem de la Pig amb msica en directe, danses i teatre en viu. Ser una interpretaci mai vista, tant de lobra com de les persones que hi ha al darrere.

Aquesta ser una oportunitat nica per integrar nous llenguatges i tradici, com expliquen des de lorganitzaci del Betlem de la Pig, una representaci que enguany fa 40 anys. Andreu Signes, director del premiat documental Im Burning, ha estat el responsable de mostrar qu va passar aquell any 1980: lambient del Castell de lpoca, les persones que van impulsar el Betlem, com va ser la primera representaci i quin va ser lesperit inicial que va aconseguir que nasquera una tradici.

La regidora de Cultura del Ayuntamiento de Castell, Vernica Ruiz, ha destacat que una tradici del Nadal castellonenc, com s el Betlem de la Pig, es reinventa i sadapta en aquests temps dalerta sanitria" i ha reiterat el suport de la Regidoria de Cultura a la iniciativa que "enguany oferir un espectacle ben diferent al pblic de Castell".

La proposta tamb compta amb el suport de la Fundaci Dvalos-Fletcher i la collaboraci de lInstitut Valenci de Cultura. Jos Vicente Ramn, gerent de la Fundaci, comenta com En aquests 40 anys heu sabut honrar la memria dels que ja no estan (Miquel, Matilde, Xavi, Vicent, Michel, Rafa, ...) i transmet la felicitaci dels que formem la Fundaci Dvalos-Fletcher i donem suport al vostre projecte any rere any. El conjunt de collaboracions es completa amb el disseny del cartell per part dun o una artista local i que enguany ha estat creaci de Lled Queral.

Aix doncs, les entrades es podran adquirir dues hores abans de la funci o, de forma anticipada, a partir del 9 de desembre a la taquilla del Teatre Principal de Castell (dimarts i divendres de 12.00 a 14.00 hores, dimecres i dijous de 18.00 a 21.00 i dissabtes d11.00 a 14.00 hores) i a travs d'internet per Instant-ticket a partir del mateix 9 de desembre a les 18.30 hores. Tindran un preu entre 5 i 10 euros.

Laforament del teatre sajustar a les recomanacions sanitries del moment per tal de gaudir de lespectacle de forma segura. Es pot consultar ms informaci i detall a les xarxes socials de lassociaci: Facebook (Betlem de la Pig) i Instagram (betlem_de_la_piga).Segueix-nos: