Està en: INICI > Notícies

Castell proposa intercanviar envasos de vidre per productes per als Bancs d'Aliments

Dissabte, 5 de Desembre de 2020Ecovidrio installa a la ciutat sis contenidors d'aquesta campanya que t finalitat solidria i de sensibilitzaci mediambiental

L'Ajuntament Castell i Ecovidrio posen en marxa la campanya solidria 1 Kg de vidre per 1 Kg d'aliments, a benefici de la Federaci Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL), amb la finalitat de convertir en productes alimentaris tot el pesatge de vidre que es deposite als contenidors de la iniciativa.

Per cada quilo de residus de vidre que es recupere, Ecovidrio donar un quilo de menjar als Bancs d'Aliments. L'objectiu de la campanya t una part solidria i una altra mediambiental que pretn conscienciar sobre la importncia que t el reciclatge d'envasos de vidre per a la cura del medi ambient.

Aquest s, sens dubte, un moment molt dur per a moltes famlies i per a moltes persones que necessiten d'aquest suport per a poder tirar avant, ha explicat l'edil de Reciclatge i Gesti de Residus, Ignasi Garcia, El regidor ha assegurat que amb aquesta xicoteta contribuci i en una ciutat en la qual les dades de recollida de vidre sn molt altes, aportem el nostre granet de sorra i aconseguirem fer una poquet ms suportable la situaci a les persones que reben els aliments.

En la presentaci de la campanya han participat tamb el representat dEcovidrio, Manuel Sala, i el president del Banc dAliments de Castell, Santiago Miralles. Aquest ltima ha destacat que lentitat ha duplicat prcticament el nombre de persones a les quals atn i que malgrat aix la solidaritat de la gent de Castell ha sigut, una vegada ms, destacable i ha fet que superem les previsions i que aconseguim ms ajuda per a les famlies que ms ho necessiten.

Per al desenvolupament de la campanya, Ecovidrio habilitar sis contenidors envinilats amb la imatge de la iniciativa, els quals estan distributs pels principals carrers de la capital. Aix doncs, es podran trobar a l'Avinguda Caputxins, a l'encreuament dels carrers de Cronista Revest i Carcaixent, al carrer Ciscar i al carrer Asensi. Tamb es poden localitzar en els encreuaments entre el carrer Major i el carrer Ruiz Vila i entre el carrer de Vera i carrer Gasset.

Cal destacar que Castell s'integra amb aquesta campanya en una iniciativa que es desenvolupa a nivell nacional. 1 Kg de vidre per 1 Kg d'aliments s'estn per 44 municipis, on Ecovidrio habilitar un total de 152 contenidors.

Dades de reciclatge de vidre a Castell de la Plana

Segons les ltimes dades relatives a 2019, els habitants de Castell van reciclar un total de 1.497 tones d'envasos de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant va reciclar de mitjana 8,7 kg. Respecte a la taxa de conteneritzaci, Castell de la Plana se situa amb una mitjana de 332 habitants per contenidor, i compta amb un total de 517 igls per als residus d'envasos de vidre installats.

El vidre que es deposita als contenidors es recicla al 100% i s'utilitza per a la fabricaci de nous envasos, de manera indefinida i sense perdre les propietats originals. Reciclar vidre s un element clau en la lluita contra el canvi climtic. En usar vidre reciclat en la fabricaci de nous envasos s'evita l'extracci de matries primeres de la naturalesa, evitant l'erosi del sl i la desforestaci de lentorn. A ms, es minimitza l'emissi de CO? en el procs de fabricaci, s'estalvia energia i sevita el creixement dels abocadors.Segueix-nos: