Està en: INICI > Notícies

Castell impulsa una nova bossa de lloguer social amb incentius per als propietaris per a incrementar la cobertura en habitatge

Dimecres, 9 de Desembre de 2020L'alcaldessa i la regidora d'Habitatge presenten una iniciativa que pretn ampliar el parc de lloguer social

udio d'Amparo Marco


udio de Mara Jess Garrido


La Regidoria d'Habitatge de l'Ajuntament de Castell impulsa una nova bossa de lloguer social municipal que inclou incentius per als propietaris amb l'objectiu dincrementar la cobertura de lloguer social i assequible de la ciutat. Els arrendataris que cedisquen pisos buits en condicions d'habitabilitat rebran 1.500 euros per a compensar la limitaci del preu, una bonificaci de l'IBI del 90% i assessorament de l'Oficina Municipal d'Habitatge. Tamb comptaran amb fins a 3.500 euros per a sufragar possibles desperfectes i impagament.

Les noves condicions de la bossa de lloguer social entraran en vigor el mes de gener i han sigut presentades aquest dimecres en roda de premsa per l'alcaldessa, Amparo Marco, i la regidora d'Habitatge, Mara Jess Garrido.

L'alcaldessa ha destacat que la nova bossa de lloguer social s'activar a partir de gener "reforant aix les poltiques d'habitatge" en un moment complicat per a moltes famlies de la ciutat per la covid-19 i els seus efectes socials i econmics. "Una iniciativa que se suma a unes altres que s'estan impulsant des de l'Ajuntament des del 2015 per a garantir un dret constitucional com s l'accs a un habitatge digne", ha assegurat. A ms, Marco ha posat en valor les accions centrades en endrear i ampliar el parc d'habitatges pblics, entre altres, a travs de l'rea de Regeneraci i Renovaci Urbana del barri de la Guinea o la reforma sostenible d'un edifici de l'avinguda Caputxins. L'alcaldessa tamb ha posat l'accent en el primer Pla Estratgic d'Habitatge.

Presentem una nova bossa de lloguer municipal perqu ens consta que hi ha una part important d'habitatges de particulars que poden ser posades en lloguer assequible, ha subratllat la regidora d'Habitatge, que ha afirmat que el preu arrendament se situa en els 4 euros per metre quadrat i el mxim del lloguer no podr superar els 400 euros.

Aix, segons ha explicat, el propietari que cedisca el seu pis a l'Ajuntament rebr 1.500 euros, comptar amb un 90% de bonificaci de l'IBI, tindr prioritat en la convocatria d'ajudes de reformes d'interior (de 4.000 euros) i, a ms, comptar amb un depsit de fins a 3.500 euros per a pagar possibles impagaments o millores. L'Oficina Municipal d'Habitatge enllaar a l'arrendatari amb la llista de demandants de lloguers socials.Segueix-nos: