Està en: INICI > Notícies

Castell ofereix una vintena de propostes per a un Nadal de cultura segura

Dimecres, 9 de Desembre de 2020Cultura centralitza al Raval els espectacles de circ i teatre i el cinema per al pblic familiar

Ajuntament i IVC salien en una agenda amb professionals de Castell i de fora


Aquest ser un Nadal de cultura a Castell, per al que la Regidoria de Cultura ha preparat un vintena de sessions amb diferents propostes focalitzades en el pblic familiar. Ho fa en collaboraci amb lInstitut Valenci de Cultura, amb una aliana que presenta teatre, circ, pera per a xiquetes i xiquets i msica, conjuntament amb les tradicions ms nadalenques, exposicions i novetats en lagenda del Planetari.

Viurem un Nadal diferent, complicat en molt aspectes i per a moltes famlies, i per aix s especialment important apostar per una programaci com aquesta, concebuda per a entretindre i emocionar, i que demostra, una vegada ms que la cultura s segura. Aix sha manifestat la regidora de Cultura, Vernica, Ruiz, , qui ha fet pblica la programaci daquesta campanya en companyia del delegat territorial de lIVC a Castell, Alfons Ribes. Aquest ha destacat que tamb en Nadal, apostem per una cultura de molta qualitat tant a l'Auditori com al Teatre Principal i tant per al pblic familiar com el pblic adult ms exigent..

Aix doncs, les campanyes se centralitzen a diferents espais com el Teatre del Raval, el Teatre Principal, lAuditori, el Planetari i el Menador, tots amb acurats protocols adaptats a lalerta sociosanitria de la covid-19, amb aforaments limitats, s obligatori de la mascareta i traabilitat del pblic. A ms, per segon any consecutiu, Regidoria de Cultura i Institut Valenci de Cultura (IVC) sumen sinrgies en una programaci altament professional amb companyies nacionals per, majoritriament, de quilmetre zero.

En total, seran tres setmanes (del 16 al 30 de desembre) les que durar aquest Nadal de cultura. Lepicentre de la programaci ser Nadal al Raval (del 21 al 30 de desembre) amb cinc espectacles amb tres companyies de Castell Tian Gombau-LHome Dibuixat, Conino Gurillo, i Amimic Teatre- Valncia La Famlia Poltica- i Arag Titiriteros de Binfar-, amb un programa per a pblic familiar.

Cultura far dos sessions diries daquest cicle (17.30 i 20.00 h.) per a respectar els protocols sanitaris del Teatre Raval, i incorpora la msica, amb lestrena a Castell del nou disc de Trobadorets Paco com ens fas xalar, homenatge a Paco Muoz. Per a lobertura, sha programat lespectacle Sabates noves, Millor Espectacle Nacional per a Pblic Infantil als premis Max de Teatre 2020.

El Nadal al Raval es conjugar amb tres jornades al Principal, amb tres peces teatrals de primer nivell: Mr Train, de Trurukitrek Puppet Company (el 27 de desembre) ; el circ contemporani de Yolo, amb Lucas Escobedo (el 29); i, pera de locos, una gran proposta dYllana Teatre a l'objecte de introduir a les xiquetes i xiquets al mn de l' pera (6 de gener).

Seguir, desprs, el Nadal de Circ (del 3 al 5 de gener), que es trasllada tamb al Raval i incorpora una sessi matinal. La proposta conjuga els estils de les companyies Jean Philippe Kikolas, Planeta Trampoli i els castellonencs La Troupe Malab, per a un proposta dall ms diversa. Les entrades es poden comprar on line a www.entrades.castello.es i a la taquilla del Teatre del Raval (preus entre 3 i 4 euros) i del Principal, respectivament.

A l'Auditori, quatre concerts concentren l'agenda nadalenca, amb el Festival de Msica de Cambra (20 de desembre); l'Orquestra de la Comunitat Valenciana sota la direcci de Gustavo Gimeno amb Javier Perianes al piano, (el 22); la Orquestra Simfnica de Castell interpretant la simfonia nm. 9 de Beethoven (el 30); i la Jove Orquestra Simfnica de Castell (6 de gener).

Nadal de Corals i Betlem de la Pig

El Nadal de Corals es reinventa aquest any els dies 19 i 20 de desembre. Es trasllada del Passads de les Arts al Raval, reconvertint la cantada a les places en un minifestival de dos jornades matinals, amb sis corals de la ciutat: Veus de Lled, Ad Libitum i Cor Innuendo el dissabte; i la Coral Vicent Ripolls, la Juan Ramn Herrero i el Cor Pentecosta, diumenge. Lentrada ser gratuta fins a completar laforament.

El Betlem de la Pig tindr aquest any una doble cita, el dissabte 19, a les 17.00 i 21.00 hores, amb doble funci. El retaule es reinventa aquest 2020 i esdev un espectacle multimdia en el que un documental sobre la histria de la pea tradicional nadalenca de Castell intercalar algunes actuacions en xicotet format.

Doblet de la Banda Municipal

La Banda Municipal far doblet amb dos concerts extraordinaris a lAuditori de Castell. El primer ser el concert de Nadal, el 19 de desembre, seguit del tradicional Concert de Reis, el 5 de gener, a les 19.30 hores. Seran a la sala Simfnica de lAuditori, amb entrada gratuta fins a completar aforament.

Estrena cinematogrfica al Planetari

El Planetari avana el Nadal amb el taller de Nadal el dia 13 de Decoraci nadalenca, i seguir amb altres dos tallers els diumenges segents, el 27 de desembre i el 3 de gener, centrats en lastronomia i els planetes.

Amb motiu del 30 aniversari del Planetari que se celebrar al 2021, lAjuntament de Castell estrena la pellcula Ms enll del sol. Es projectar dissabte 2 de gener en valenci i diumenge 3 en castell.

El nou ttol se suma a les projeccions agendades de dimarts a diumenge, a la sala i a les exposicions. Lexitosa exposici Morelladn & Cia ha incorporat quatre illustracions de gran dimensi sobre dinosaures. El pblic podr gaudir tamb dels ltims dies de la mostra sobre Jos Royo: Cincia i guerra.

Un exposici sobre la repressi

El Menador acull fins al 3 de febrer lexposici Documents per la Memria, del Museu de la Ciutat de Castell (MUCC), amb visites guiades del comissari, el professor Fernando Pea. Inclou documents de lextorsi, control i vigilncia que moltes famlies de la ciutat van patir, perseguides per la seua ideologia en lpoca feixista de la postguerra espanyola. L'entrada s gratuta amb aforament limitat i visites guiades amb reserva (mucc@castello.es).

Segueix-nos: