Està en: INICI > Notícies

Castell anima al xicotet propietari a participar en la bossa de lloguer social a canvi dels nous incentius pblics

Dilluns, 14 de Desembre de 2020Habitatge ofereix novetats als propietaris que disposen de pisos buits per a cobrir la demanda social

La Regidoria d'Habitatge de l'Ajuntament de Castell anima al xicotet propietari a participar en la nova bossa de lloguer social i per a aix subratlla els nous incentius pblics que proposa a canvi de fixar-se un preu mxim que propicie lloguers assequibles. L'Ajuntament posar en vigor aquesta iniciativa al gener i mentrestant espera rebre les primeres propostes per a coordinar-les amb la llista de demandants d'habitatge.

El diagnstic del Pla Estratgic d'Habitatge que acabem de presentar posa de manifest que a la ciutat t una demanda potencial de 4.260 habitatges socials. Per aix des de la Regidoria d'Habitatge estem dissenyant diferents mesures per a atendre aquestes necessitats. Una de les mateixes s la nova bossa de lloguer social. Per a impulsar-la hem incls unes srie d'incentius per als propietaris perqu tinguen garanties per a la seua cessi, explica la regidora d'Habitatge, Mara Jess Garrido.

La bossa de lloguer de l'Ajuntament, que va ser presentada la setmana passada amb el lema a Castell, vam llogar, inclou per a cada propietari el pagament de 1.500 euros, una bonificaci de l'IBI del 90%, prioritat en la convocatria de reformes d'interior (fins a 4.000 euros), assessorament de l'Oficina Municipal d'Habitatge i un depsit de fins a 3.500 euros per a sufragar impagaments i desperfectes.

El preu de lloguer se situar en els 4 euros per metre quadrat en habitatges d'entre 60 i 100 metres quadrats, no superant-se els 400 euros per mes. Amb aquest cost baix, la Regidoria espera facilitar nous pisos assequibles per a famlies que integren la llista de demandants de l'Ajuntament.

Els interessats poden posar-se en contacte a travs de vivenda@castello.es o el telfon 669 590 440.Segueix-nos: