Està en: INICI > Notícies

Castell signar un acord amb els agents immobiliaris perqu difonguen la bossa de lloguer i tramiten els contractes

Dimecres, 16 de Desembre de 2020udio de Mara Jess Garrido


Els propietaris que participen en el programa rebran 1.500 anuals i comptaran amb un aval per a impagaments i desperfectes

La Regidoria d'Habitatge de l'Ajuntament de Castell signar un acord de collaboraci amb el collegi d'agents immobiliaris de Castell perqu difonguen la bossa de lloguer municipal i realitzen els trmits del contracte a formalitzar entre arrendatari i arrendador. Aquesta mesura s'ha tractat en una reuni que ha mantingut aquest dimecres la regidora d'Habitatge, Mara Jess Garrido, amb representants dels APIs.

Amb la nova bossa de lloguer municipal volem facilitar habitatges a preus a assequibles a la poblaci que no li ho pot permetre pels increments que ha registrat el preu en el mercat en els ltims anys. Als lloguers privats tampoc poden accedir aquelles persones que reben ajudes pbliques perqu no els cobreix l'assegurana de l'arrendament. Per aquests motius confiem a activar la bossa de lloguer incloent incentius per als propietaris, explica la regidora d'Habitatge, Mara Jess Garrido.

La regidora subratlla que en la reuni ha abordat amb el collegi d'agents immobiliaris la prxima signatura d'un conveni pel qual l'entitat donaria difusi al programa i realitzaria els trmits, entre altres, la formalitzaci del contracte, el depsit de fiana o el certificat d'eficincia energtica.

A travs d'aquesta bossa, l'Oficina Municipal d'Habitatge fa d'intermediari entre propietari i la llista de demandants d'habitatge. La Regidoria ha incorporat compensacions econmiques als propietaris perqu cedisquen pisos que tenen en dess a canvi d'acceptar un preu assequible del lloguer (4 euros per metre quadrat).

Els arrendataris que participen rebran 1.500 euros a l'any el temps del contracte (5 anys mxim),i comptaran amb una bonificaci del 90% de l'IBI, depsit de fins a 3.500 euros per al pagament de desperfectes i impagaments, prioritat en la convocatria d'ajudes de reforma interior i seguiment i assessorament de l'Oficina Municipal d'Habitatge.Segueix-nos: