Està en: INICI > Notícies

Castell inicia dem la segona fase d'exposici pblica del nou Pla General

Dilluns, 4 de Gener de 2021

Podrà consultar-se en ‘www.plageneralcastello.es’ i des de l'11 de gener també en el Menador i en la tinència d'alcaldia del Grau

udio de Jos Luis Lpez


udio d'Ignasi Garcia


udio de Fernando Navarro


L'Ajuntament de Castelló inicia demà la segona fase d'exposició pública del Pla General amb el propòsit de continuar acostant a la ciutadania el nou model de ciutat que projecta el Pla General Estructural (PGE) i el Pla d'Ordenació Detallada (POD), l'anunci del qual ha sigut publicat hui en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

Així, a partir de demà, 5 de gener, quedarà obert oficialment el període de 20 dies hàbils d'exposició pública del document, que es podrà consultar des de llavors en format online, de manera que els documents que conformen aquest nou planejament urbanístic basat en principis de sostenibilitat ambiental, social i econòmica poden consultar-se en la web www.plageneralcastello.es. A més, la consulta també podrà efectuar-se de manera presencial en el Menador i en la tinència d'alcaldia del Grau a partir del pròxim dilluns, 11 de gener. En tots dos casos, en horari de 9.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 19.00 hores de dilluns a divendres; i de 10.00 a 13.00 hores, els dissabtes. A més, els interessats podran sol·licitar cita prèvia amb els tècnics per a consultes específiques.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que amb la nova exposició pública "avancem així cap a l'aprovació definitiva d'un Pla General necessari per a Castelló, que dissenya un nou model de ciutat, més sostenible des del punt de vista ambiental, econòmic i social, i que serà focus d'atracció de noves inversions i generador d'oportunitats". "Aquesta nova fase d'informació pública es farà a través de consultes presencials i online, per a arribar a més persones i que puguen consultar els documents de manera segura", ha destacat el regidor d'Urbanisme, José Luis López.

Per al segon tinent d'Alcaldia, Ignasi Garcia, "igual que la primera fase d'aquest Pla General va ser plenament participativa i es va enriquir amb les aportacions de l'empreses i de diferents col·lectius socials i professionals, aquesta segona tornarà a oferir a la ciutadania la possibilitat de conéixer detalladament el document". El també regidor de Transparència i Bon Govern ha incidit en què "el Pla General que plantegem no s'ha decidit en un despatx a porta tancada, està fet per a la ciutadania i per la ciutadania i té la transparència com a tret fonamental".

El tercer tinent d'Alcaldia, Fernando Navarro, ha subratllat que "el procés d'elaboració del Pla General ha donat la doble oportunitat a la ciutadania perquè trasllade les aportacions que considere" i ha reiterat que el nou planejament "impulsa un nou paradigma urbanístic passant d'un model especulatiu a un altre que prioritza una ciutat sostenible amb mirada verda".

Seguint els objectius de transparència i participació que han guiat tot el procés de treball del Pla General, aquesta nova fase d'exposició pública també es compartirà amb la ciutadania de manera online a través de diferents webinars informatius que podran seguir-se en les webs www.plageneralcastello.es i www.castello.es i les inscripcions de les quals estaran disponibles en els pròxims dies en la web del Pla General, www.plageneralcastello.es. En concret, aquesta proposta virtual arrancarà el dimecres 13 de gener a les 18.00 hores amb el webinar El Pla General Estructural i el Pla d'Ordenació Detallada, un nou urbanisme per a una nova ciutat. Aquest cicle de webinars prosseguirà el 19 de gener a la mateixa hora amb el títol El Pla d'Ordenació Detallada, la ciutat consolidada, mentre que l'última sessió es realitzarà el divendres 22 a partir de les 18.00 hores i estarà dedicada al Pla General Estructural i el Pla d'Ordenació Detallada, les urbanitzacions i sectors perifèrics, la Marjaleria.Segueix-nos: