Està en: INICI > Notícies

Castell activa el protocol contra el fred i amplia la capacitat de l'alberg en 20 noves places

Dissabte, 9 de Gener de 2021El programa està dirigit a gent sense recursos ni habitatge quan hi ha alertes per baixes temperatures o inclemències meteorològiques

L'Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Benestar Social que dirigeix la regidora Mary Carmen Ribera, ha activat el protocol contra el fred a la ciutat, que incideix en l'atenció a persones sense llar davant situacions d'alerta per baixes temperatures o inclemències meteorològiques.

Així, s'han habilitat 20 places més en l'alberg, de manera que s'amplia la capacitat d'aquest, que és de 38 persones de manera ordinària. En el moment que s'ha activat el protocol de fred i han augmentat els usuaris, també s'ha incrementat el personal que treballa en aquest, en dues persones a temps parcial per a donar servei a les necessitats que sorgisquen.

El programa contra el fred compta amb un equip responsable de controlar si alguna persona sense sostre està dormint al carrer i d'informar-lo sobre els recursos de què es disposen a la ciutat per a acollir-los durant la nit, en aquest cas l'alberg que gestiona Càritas a través d'un conveni de col·laboració amb l'Ajuntament.

"Aquest protocol ens permet parar atenció social i assistencial a Castelló a la persones transeünts i persones sense llar que resideixen a la ciutat i no disposen d'habitatge i intensificar aquesta atenció coincidint amb l'arribada del fred", ha explicat la regidora de Benestar Social, qui ha visitat les instal·lacions per a comprovar el funcionament de les mateixes en aquestes dates. Als usuaris i usuàries, se'ls ofereix servei d'higiene, sopar, allotjament i desdejuni.Segueix-nos: