Està en: INICI > Notícies

Castellrefora l'aposta per la creaci d'aules de dos anys al Bernat Artola i l'Illes Columbretes

Dilluns, 11 de Gener de 2021

La Regidoria d’Educació planifica obres d’adequació en ambdós centres per valor de 33.000 euros

El regidor d’Educació, Francesc Mezquita, ha confirmat la planificació de dos projectes amb què la regidoria donarà suport a la creació de noves aules de dos anys a la ciutat. Les tasques d’adequació dels centres tenen un valor de 33.000 euros i inclouen treballs de fontaneria, millora dels patis i treballs d’obres.
 
"Aquesta oferta educativa en l’etapa d’infantil és fonamental per facilitar la conciliació, una realitat que la Conselleria té molt clara quan planteja ampliar les aules de dos  anys", ha explicat el regidor d’Educació de Castelló, qui ha informat que "volem contribuir a aquesta línia de treball amb l’adequació dels centres que estiga a la nostra mà adaptar i fer possible que més famílies es beneficien cada any d’aquesta ampliació del dret universal a l'educació pública i de qualitat".
 
Per això l'equip de manteniment del consistori ha visitat nombrosos centres (fora de l'horari lectiu) per a planificar les actuacions que són necessàries. En el cas del CEIP Bernat Artola es contempla fer treballs per a l'adaptació de l'aula de dos anys, dels banys i del pati. D'aquesta manera, l'Ajuntament té previst dur a terme treballs de lampisteria, i millores i adaptació de l'electricitat. El pressupost també contempla la separació amb envans, la col·locació d'una porta d'entrada directa als banys i la instal·lació de finestres en els banys i a l'aula de dos anys.
 
També s'inclou l'adaptació del pati amb una porta d'accés directe. A més, es farà una substitució de canonades en mal estat, es col·locaran aparells sanitaris i miralls i s'aprofitarà el paviment ja existent. S'instal·larà un polsador i dues pantalles en els banys i es duran a terme altres millores de lampisteria. Els treballs en aquesta escola estan valorats en 13.699,57 euros.
 
En el cas del CEIP Illes Columbretes els treballs, a més de l’adequació dels espais, també es durà a terme una adequació del pati i de la cuina. En eixe sentit, en el pati s’inclou la construcció d’una rampa i una baraneta. En la cuina es retirarà el mobiliari antic i es faran remats allà on hi haja desperfectes. La resta de treballs seran semblants als del CEIP Bernat Artola, ja que també s’inclouen treballs de fontaneria, treballs d’obres, millora de l’electricitat i el protocol de sanitat i salut. En aquest cas, com que s’han sumat altres tasques, les obres estan valorades en 19.545,20 euros.Segueix-nos: